Pontos idő: 2024. december 2., hétfő 2:36

Hozzászólás a témához  [ 174 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18  Következő
 160 l low tech ver. 1.0 
Szerző Üzenet

fisherx írta:
Végre felállt a CO2 rendszer ami egy 5 kilós palackból, egy up aqua 165 reduktorból és egy sera diffúzorból áll. Tudna valaki valami okos oldalt ajánlani vagy infót dobni hogy milyen határok között lehet állítani a szelepeket mivel nem nagyon értem hogy milyen keretek között mozognak a biztonságos határok, illetve szeretnék tisztában lenni a működésével. Jelenleg beállt az 1 bubi/sec mennyiség. a palackhoz közelebbi óra 60 kg/cm2-t míg a távolabbi 5,5 kg/cm2-t mutat, igazából az zavar ( lehet alaptalanul, és így kell működni) hogy a tűszelepen majdnem elzárt állapotban, 1 mm - es állításokkal sikerült ezt kisakkozni.

Az én tűszelepem is hasonló s..ar :(
A nyomást olyan 10 kg/cm-re állítsd,az elég lesz.

2012. május 30., szerda 19:49

A fényképezőgépem most nincs itthon de találtam egy képet a reduktorról a net-en.
http://img.auctiva.com/imgdata/1/4/6/7/ ... 3596_o.jpg

2012. május 30., szerda 19:46

fisherx írta:
Végre felállt a CO2 rendszer ami egy 5 kilós palackból, egy up aqua 165 reduktorból és egy sera diffúzorból áll. Tudna valaki valami okos oldalt ajánlani vagy infót dobni hogy milyen határok között lehet állítani a szelepeket mivel nem nagyon értem hogy milyen keretek között mozognak a biztonságos határok, illetve szeretnék tisztában lenni a működésével. Jelenleg beállt az 1 bubi/sec mennyiség. a palackhoz közelebbi óra 60 kg/cm2-t míg a távolabbi 5,5 kg/cm2-t mutat, igazából az zavar ( lehet alaptalanul, és így kell működni) hogy a tűszelepen majdnem elzárt állapotban, 1 mm - es állításokkal sikerült ezt kisakkozni.

Tudnál feltenni egy képet az órákról ?
Megkönnyítenéd a dolgot.

2012. május 30., szerda 19:39

2012. május 30., szerda 19:28

Sziasztok

Köszönöm a hozzászólásokat, és a segítséget amit kaptam :) Nagyon sokat számít hogy látom a növényeket élőben mert eddig amit rendeltem az mind képről volt és a 2d az nem 3, illetve a csipesszel is jobb ültetni mint a kezemmel :) Co2 palack beszerzés alatt.
A fényképezés nem erős oldalam :) A Monster még nem szólt vissza, de már érdeklődik a marketing részleg :)

2012. május 26., szombat 10:23
Adminisztrátor

Így már tényleg jobb!!! :lol:
A nagy cápa harcsád nem dúlja szét a növényeidet?
A fotórol nem mondok semmit... :lol: :lol: :lol: A lényeg az akvárium!!! :buksi:
A Monster fizet a reklámért??? :lol: :lol:

2012. május 25., péntek 19:02
Adminisztrátor

Klasszul átrendezted , a növényeket is jól válogattad össze.
A bolbithisnek nehéz lenne helyet találni ebben az elrendezésben.
A rotala nem mindig lesz piros végű ez azért nagyban világítás kérdése
Egy kis időt hagynék neki , hogy milyen kontrasztot fog alkotni a Lotus sal.

2012. május 25., péntek 9:35
Sasszem

Hali
Így már egy picit pofásabb, bár fényképezésnél az üvegtetőt letakarhatnád, hogy ne vakítson. :pápá:

2012. május 24., csütörtök 19:52

Nincs két hét, technikai okok miatt ma kellett összerakni. Szóval kikerült az összes bolbitis mivel szerintem nem illett ide annak ellenére hogy nagyon tetszik, rengeteg meg van maradva fogalmam sincs mit csináljak vele most egy vedérben vannak víz alatt.
Próbálom az aranymetszést, arányokat, harmadokat összehozni talán egyszer sikerül. Rendeztem az anubiasokat baloldalt, és csoportba szedtem a crypto-t, a mohával majd kezdek valamit még nem találtam meg a helyét, most csak próbaképp helyeztem el.
Középen meghagytam azt az üres részt, hogy a "mágikus háromszöget" létrehozzam. Jobbról az egeriat akarom majd megnöveszteni(a lotus hátterének szánom) majd balról a rotala rotundifoliát, vagy a limnophila-t(kevés van de gyorsan nő). Hatalmas bokrokat akarok, aztán nyírás.
Segítséget kérnék benne hogy hogyan tovább: nagyon tetszik a rotala, de attól félek hogyha beszineződik elvonja majd a figyelmet a lotusról, ha igen akkor marad a limnophila termesztés.
A talajon előtéri részben majd hc japant szeretnék ha jön újabb fizu, illetve lehet vékony sávnyi dekorhomok kerül majd be, hogy legyen egy kis játszótere a harcsáknak. Remélem tolerálják majd a hc japant.
Ha lesz csövem akkor az esőztető is átkerül. Érdekelne továbbá hogy van-e valakinek élménye a liss nagypatronos co2 - vel kapcsolatban, jelenleg max. ez fér be a költségvetésbe.

És képek a jelenlegi állapotról:

Kép
Kép
Kép

2012. május 24., csütörtök 15:18

Sikeresen megérkezett a TropicalFish service pack:)
Kh szint 17
Ph szint - 8 fentről nézek a kémcsőbe
Még várok hogy a limnophila szaporodjon kicsit, és kb 1-2 hét múlva elindul az új akva, átgondolva, co2-vel.

2012. május 24., csütörtök 9:19
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 174 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18  Következő