Szerző |
Üzenet |
stevbig
Csatlakozott: 2011. szeptember 11., vasárnap 5:47 Hozzászólások: 884 Tartózkodási hely: Debrecen
|
papó írta: stevbig írta: Holnap 3 hetes az akvárium! Ilyen simán még nem indítottam akváriumot. Semmilyen fajta alga nem támadott meg ami persze nem probléma. Kezdéskor 3-4 naponta cseréltem 30% körüli vizet és TF startert adagoltam plusz egyből elkezdtem tápozni de csak TF planterrel. A CO2 és a világítás is megy majdnem teljes gőzzel. A vizet folyamatosan hűtöm 22-23°C. A második hét közepétől adagolom a TF macrot is. Lőttem egy telefonos képet, de ígérem csinálok jobbat is! Lassan elő kell vennem az ollót is. Pfüü ez igen .. Szinte éreztem , hogy nagyon más lesz ha a növények megindulnak . Igen, én is ebben bízom hogy ha a növények megindulnak kissé más lesz az összkép. myk74 írta: Hoztad azt amit elvárunk tőled! Fantasztikus. Nekem nagyon tetszik a jobb oldalon a nagy tér. Gondolom a hakak ki is használják. Gratulálok Köszönöm! Próbálok megfelelni az elvárásoknak ! Valóban a halak élvezik a nagyobb úszóteret. rigoszabi írta: Nagyon szép akvárium! Követni fogom a naplót. Már most nagyon jó ránézni. Köszi szépen!
|
2016. július 3., vasárnap 6:56 |
|
|
rigoszabi
Csatlakozott: 2015. szeptember 10., csütörtök 19:53 Hozzászólások: 112
|
Nagyon szép akvárium! Követni fogom a naplót. Már most nagyon jó ránézni.
|
2016. július 2., szombat 10:14 |
|
|
myk74
Csatlakozott: 2011. augusztus 10., szerda 12:37 Hozzászólások: 1794 Tartózkodási hely: Nyíregyháza
|
Hoztad azt amit elvárunk tőled! Fantasztikus. Nekem nagyon tetszik a jobb oldalon a nagy tér. Gondolom a hakak ki is használják. Gratulálok
_________________ Nincs kéz nincs csoki!
|
2016. július 1., péntek 23:04 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
stevbig írta: Holnap 3 hetes az akvárium! Ilyen simán még nem indítottam akváriumot. Semmilyen fajta alga nem támadott meg ami persze nem probléma. Kezdéskor 3-4 naponta cseréltem 30% körüli vizet és TF startert adagoltam plusz egyből elkezdtem tápozni de csak TF planterrel. A CO2 és a világítás is megy majdnem teljes gőzzel. A vizet folyamatosan hűtöm 22-23°C. A második hét közepétől adagolom a TF macrot is. Lőttem egy telefonos képet, de ígérem csinálok jobbat is! Lassan elő kell vennem az ollót is. Pfüü ez igen .. Szinte éreztem , hogy nagyon más lesz ha a növények megindulnak .
2016. július 1., péntek 20:38 |
|
|
stevbig
Csatlakozott: 2011. szeptember 11., vasárnap 5:47 Hozzászólások: 884 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Holnap 3 hetes az akvárium! Ilyen simán még nem indítottam akváriumot. Semmilyen fajta alga nem támadott meg ami persze nem probléma. Kezdéskor 3-4 naponta cseréltem 30% körüli vizet és TF startert adagoltam plusz egyből elkezdtem tápozni de csak TF planterrel. A CO2 és a világítás is megy majdnem teljes gőzzel. A vizet folyamatosan hűtöm 22-23°C. A második hét közepétől adagolom a TF macrot is. Lőttem egy telefonos képet, de ígérem csinálok jobbat is! Lassan elő kell vennem az ollót is.
|
2016. július 1., péntek 20:09 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Várom a végeredményt!
_________________ K.Tamás
|
2016. június 14., kedd 20:12 |
|
|
stevbig
|
SlyChocolate írta: Nagyon nagy tisztelettel Pisti én írnék pár szót az akvádhoz ha nem gond...? Alapvetően ezt az elrendezést már több kolléga is megépítette ami nem rossz...sőt! Ez most a balról jobbra mutató akva aminek az előtere nem elől hanem oldalt van. De! Két dolog van amin tuti változtatnék. Az egyik: Középtájt hátul van egy nagy köved annak a szöge nem jó, túlságosan felfelé néz. Jobban meg kéne dönteni jobbra, kb abban a szögben mint ahogy a fád jobb oldali ága áll, abban a szögben kéne állnia a kőnek. A másik amit talán az akva fókuszpontjának is tekinthetjük maga a fa. Aminek a bal ágát le kéne szedni és magát a fát kicsit eltolni balra, nem sokat de egy kicsivel mert az arányok tudod... Minden esetre ezzel sokkal szelősebb lenne az akva nagyobbnak hatna a tér. Bocsi ha őszinte voltam de le kellett írnom. Nekem ez így nem ok, de gondolom úgy is sokat nézegeted...agyalsz és idővel változtatsz rajta... Köszi Tibi a kritikát, valóban sokat segít és hálás vagyok érte. A hátsó nagy kőn sajnos egyenlőre nem tudok lefelé fordítani alig tudtam így is kitámasztani, de remélhetőleg ha a stem növények bebokrosodnak akkor ne lesz ennyire fókusz pontban. A fát igazából én is már csak a fotón néztem (bár térben máshogy néz ki) hogy nem nagyon oké, de ennek is a lenyisszantásával várok a növények dúsulásáig. De örülök hogy őszinte voltál csak így tudunk tanulni.
|
2016. június 13., hétfő 18:45 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Nagyon nagy tisztelettel Pisti én írnék pár szót az akvádhoz ha nem gond...? Alapvetően ezt az elrendezést már több kolléga is megépítette ami nem rossz...sőt! Ez most a balról jobbra mutató akva aminek az előtere nem elől hanem oldalt van. De! Két dolog van amin tuti változtatnék. Az egyik: Középtájt hátul van egy nagy köved annak a szöge nem jó, túlságosan felfelé néz. Jobban meg kéne dönteni jobbra, kb abban a szögben mint ahogy a fád jobb oldali ága áll, abban a szögben kéne állnia a kőnek. A másik amit talán az akva fókuszpontjának is tekinthetjük maga a fa. Aminek a bal ágát le kéne szedni és magát a fát kicsit eltolni balra, nem sokat de egy kicsivel mert az arányok tudod... Minden esetre ezzel sokkal szelősebb lenne az akva nagyobbnak hatna a tér. Bocsi ha őszinte voltam de le kellett írnom. Nekem ez így nem ok, de gondolom úgy is sokat nézegeted...agyalsz és idővel változtatsz rajta...
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2016. június 12., vasárnap 21:23 |
|
|
JANNUS333
Sasszem
Csatlakozott: 2014. december 16., kedd 17:43 Hozzászólások: 2694 Tartózkodási hely: Hajdúböszörmény
|
Űberkirály!! Egy kicsit zavar még középen a nagy szikla..kettévágja még nagyon az akit...de ez adja az egyediségét..növényekkel lágyulni fog ez még..most még nagyon éles-nyers... kettéválassza az akit...de ne bántsd jó lesz ez..tetszik
|
2016. június 12., vasárnap 20:47 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
stevbig írta: papó írta: Jól elnyelte az akvárium azt a nagy fát . Érdekes felépítés .. tetszik . Algamentest ! Köszönöm Gábor! Hát igen eredetileg ez a fa nem ebbe a nagyságba volt betervezve, és még így is pótolva lett hozzá. Azért valami kritikát is írjál! Nem tudok kritikát írni míg a növények meg nem mutatják magukat .
2016. június 12., vasárnap 20:30 |
|
|