|
Pontos idő: 2024. november 30., szombat 4:34
|
128L - Amsel Nature (Első növényesem)
Szerző |
Üzenet |
rigoszabi
Csatlakozott: 2015. szeptember 10., csütörtök 19:53 Hozzászólások: 112
|
JANNUS333 írta: Valamennyi biztos fel fog nőni...bár azt tud hogy pl a guppynövendék 1cm korátol már vígan vadásza a garniat.... Guppijaim nincsenek. Dánióim vannak (aranygyürüs és színpompás. Kisebbek, mint pl. a zebra dániók, de attól még biztos, hogy megennék a kicsiket ha szembe jönnek.) Illetve 4 db neon van, költözésre várnak, csak az még odébb van, valamint villásfarkú kalászhalak. Na bennük sem bízom, ilyen szempontból. A többi csak algaevö harcsa. (Oto és anci) Szóval max a harcsák nem flnák fel a kicsiket, de egyszer egy kis furcatust (ami ugye már születéskor is nagyobb, mint egy kis garnéla) a neon(!) gond nélkül evett meg.
|
2016. május 6., péntek 18:33 |
|
|
JANNUS333
Sasszem
Csatlakozott: 2014. december 16., kedd 17:43 Hozzászólások: 2694 Tartózkodási hely: Hajdúböszörmény
|
rigoszabi írta: JANNUS333 írta: Szép az aki meg a garnik is..kihalászni a petéseket egyre nehezebb lesz....petésen egyre többet fognak bújkálni...napokig elő se jönnek.. Köszönöm, és igen, tapasztalom, hogy félénkebb lett. Ma is csak azért láttam meg, mert egyeltem a stau-t és kiúszott belöle. Dilemmában is vagyok, mert a nagy akva már egy szépen beállt, egyensúlyban lévö rendszer, amihez végre hozzászoktak a YF neonok is. De van egy 10 literes nano-m, amiben a kicsik nagyobb biztonságban lennének, mert abban csak két picike hal van (nano, illetve növendék hal), 2-3 helena (mondjuk nem tudom, azok bántják a kis garnélát?) és 4 másmilyen neocaridina. De ugye ott jóval nagyobb eséllyel lesz a kicsiknek már túl magas nitritszint. Ugyanakkor ott a sarokszürön még egy plusz szivacsvédö is van, pont a növendékeknek. Nem mertem átteni (még) mert a nagyban van co2 pl. így alacsonyabb a PH, illetve mondom, sérülékenyebb az egyensúly is a kicsiben és ettöl félek. Viszont ha a nagyban rátalálnak a halak a kicsikre, akkor semmi esélyük. A skimmer/kimenö ág végébe lehet veszek egy kis szivacsdugót. Aztán imádkozom, hogy legalább 4-5 kicsi felnöjön. Már annak is nagyon örülmék. Búvóhely van böven, a sürü növényzet közé max az ancik és az amanok úsznak, de azok nem gondolom, hogy veszélyt jelentenének. Meglátjuk... Valamennyi biztos fel fog nőni...bár azt tud hogy pl a guppynövendék 1cm korátol már vígan vadásza a garniat....
|
2016. május 6., péntek 13:50 |
|
|
rigoszabi
|
JANNUS333 írta: Szép az aki meg a garnik is..kihalászni a petéseket egyre nehezebb lesz....petésen egyre többet fognak bújkálni...napokig elő se jönnek.. Köszönöm, és igen, tapasztalom, hogy félénkebb lett. Ma is csak azért láttam meg, mert egyeltem a stau-t és kiúszott belöle. Dilemmában is vagyok, mert a nagy akva már egy szépen beállt, egyensúlyban lévö rendszer, amihez végre hozzászoktak a YF neonok is. De van egy 10 literes nano-m, amiben a kicsik nagyobb biztonságban lennének, mert abban csak két picike hal van (nano, illetve növendék hal), 2-3 helena (mondjuk nem tudom, azok bántják a kis garnélát?) és 4 másmilyen neocaridina. De ugye ott jóval nagyobb eséllyel lesz a kicsiknek már túl magas nitritszint. Ugyanakkor ott a sarokszürön még egy plusz szivacsvédö is van, pont a növendékeknek. Nem mertem átteni (még) mert a nagyban van co2 pl. így alacsonyabb a PH, illetve mondom, sérülékenyebb az egyensúly is a kicsiben és ettöl félek. Viszont ha a nagyban rátalálnak a halak a kicsikre, akkor semmi esélyük. A skimmer/kimenö ág végébe lehet veszek egy kis szivacsdugót. Aztán imádkozom, hogy legalább 4-5 kicsi felnöjön. Már annak is nagyon örülmék. Búvóhely van böven, a sürü növényzet közé max az ancik és az amanok úsznak, de azok nem gondolom, hogy veszélyt jelentenének. Meglátjuk...
|
2016. május 6., péntek 13:37 |
|
|
JANNUS333
Sasszem
Csatlakozott: 2014. december 16., kedd 17:43 Hozzászólások: 2694 Tartózkodási hely: Hajdúböszörmény
|
rigoszabi írta: papó írta: rigoszabi írta: Kukucs: Látom terhesgondozás lesz .. Igen, de a háttérben ott jön már egy felvigyázó Ma karbantartáskor megtaláltam, már nagyobb hasa van. Lassan tolófájás jön. Utána örült mód bújkálás (remélem) Mert kihalásznom még nem sikerült. Ma is csak egy pillanatra bukkant fel. Szép az aki meg a garnik is..kihalászni a petéseket egyre nehezebb lesz....petésen egyre többet fognak bújkálni...napokig elő se jönnek..
|
2016. május 6., péntek 13:15 |
|
|
rigoszabi
|
papó írta: rigoszabi írta: Kukucs: Látom terhesgondozás lesz .. Igen, de a háttérben ott jön már egy felvigyázó Ma karbantartáskor megtaláltam, már nagyobb hasa van. Lassan tolófájás jön. Utána örült mód bújkálás (remélem) Mert kihalásznom még nem sikerült. Ma is csak egy pillanatra bukkant fel.
|
2016. május 6., péntek 12:59 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
rigoszabi írta: Kukucs: Látom terhesgondozás lesz ..
2016. május 6., péntek 7:47 |
|
|
rigoszabi
|
Kukucs:
|
2016. május 5., csütörtök 22:15 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Köszi a hangulatos képeket . Nagyon jól néz ki az akvárium ....
2016. április 6., szerda 17:33 |
|
|
rigoszabi
|
Sziasztok! Nem naplóztam egy ideje, de nem is mutatta a legjobb arcát az akváriumunk. De nem baj, nagyon jó tanulasi folyamat, a következökben kiküszöbölhetem az itt elkövetett hibákat. Például bátrabb leszek a co2 adagolással. Most váltottam is, nem állítom le éjszakára sem a beoldást. A szöralga, amivel küzdök, valószínü ezzel van összefüggésben. Még egy 3 napos blackout-ot is csináltam - kiváncsiságbol - de nem tünt el csak valamivel jobb lett a helyzet. Másik hibám, hogy kevés macro-t adagoltam - szintén túlzott óvatosságból és tapasztalatlanságból. Most napi 3-3,5 pumpa TF macro megy. A montecarlo mezöm megnyírtam, szép nagy adag lett a metszésböl. Mostanra kb regenerálódott, de még kövéredhetnek a levelek. A színét már szépen visszanyerte. A több macro + co2 miatt újra van intenzív bubizás is. Szóval ilyen elözményekkel neveztem TAC-ra egy telefonos képpel, amiért elnézést, de nincs fényképezöm. Készítettem pár fotót, némileg szokatlan szögekböl. Ezzel frissítem most a naplót. Köszi, hogy beleolvastál!
|
2016. április 6., szerda 17:03 |
|
|
rigoszabi
|
Ha nem megy, akkor berendezem a 10 literes kockát csak nekik.
|
2016. február 18., csütörtök 23:01 |
|
|