Szerző |
Üzenet |
boszeb
Csatlakozott: 2011. október 20., csütörtök 10:07 Hozzászólások: 397 Tartózkodási hely: Keszthely
|
Sziasztok! Egy friss kép:
_________________ Az van tisztességesen megcsinálva amit te magad megcsinálsz!
|
2015. május 25., hétfő 7:29 |
|
|
boszeb
Csatlakozott: 2011. október 20., csütörtök 10:07 Hozzászólások: 397 Tartózkodási hely: Keszthely
|
Jaa értem mire gondolsz. Én is így frissítgetem csak akkor igyekszem az egész bokrot újraültetni ilyen módon. Köszönöm!
|
2015. február 23., hétfő 13:52 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
boszeb írta: Mármint hogy már sokszor vágtam vagy hogy túl kicsire vágtam? Nem nem arra gondolok , hanem ha sokszor levágod a főhajtást a stressz miatt viselkedik így . Azért szoktuk időnként kiszedni és a levágott "tetejét " ültetjük vissza .
2015. február 23., hétfő 13:48 |
|
|
boszeb
|
Mármint hogy már sokszor vágtam vagy hogy túl kicsire vágtam?
|
2015. február 23., hétfő 10:57 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
boszeb írta: Sziasztok! Még abban tudnátok segìteni miért hajlik el a rotala vízszintesbe, és miért nem növekszik függőlegesen? Nem vágtad le nagyon sokat a főhajtást ?
2015. február 22., vasárnap 11:36 |
|
|
boszeb
|
Sziasztok! Még abban tudnátok segìteni miért hajlik el a rotala vízszintesbe, és miért nem növekszik függőlegesen?
|
2015. február 22., vasárnap 11:27 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
boszeb írta: Köszönöm! Korábban azt olvastam, hogy ha növények erezete fehér akkor macro hiány van. Erről a növényről van szó. Sajna nem ismerem meg tudnád mondani mi a neve. Remélem vízi növény! Az áramlás csökkent kicsit mert kivettem a Fan1 pumpát és a reaktor még fog is a külső szűrőn (1200 Tetra). Kivárom hogy alakul. A kavics zöldülése nem lehet a lámpa közelségétől? Most kb. 6-7 centire vannak a csövek a víztől. 4x54W T5 reflektorokkal. Előre is köszi Lobéliának néz ki , de ez még átalakul .. De igen vízinövény ..
2015. február 11., szerda 16:45 |
|
|
boszeb
|
Köszönöm! Korábban azt olvastam, hogy ha növények erezete fehér akkor macro hiány van. Erről a növényről van szó. Sajna nem ismerem meg tudnád mondani mi a neve. Remélem vízi növény! Az áramlás csökkent kicsit mert kivettem a Fan1 pumpát és a reaktor még fog is a külső szűrőn (1200 Tetra). Kivárom hogy alakul. A kavics zöldülése nem lehet a lámpa közelségétől? Most kb. 6-7 centire vannak a csövek a víztől. 4x54W T5 reflektorokkal. Előre is köszi
|
2015. február 11., szerda 12:36 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
boszeb írta: boszeb írta: Tegnapelőtt bekötöttem végre a 10" szűrőházból készült külső reaktort. Kivettem végre a Fan1 pumpafejet amivel a CO-t oldottam be. Sajna van egy kis algám, de majd elmúlik:) talán. 9-től 17-ig világítok. Heti 60 liter vizet cserélek. Lakók: 8 vörös karcsú díszmárna, 11 talán hamis vörösorrú pontylazac (Hemigrammus bleheri), 10 kékpajzsos páncélosharcsa, 10 amanó garnéla, van 5 sakura garnélám amiből majd szeretnék többet tartani. Egy hete kaptam egy csomó foltos red cherry-t amit szeretnék behozni a Munkahelyi juwel-be. Ha ennyi "jószágom" van akkor nem kell macro már? Miért hajlik el a rotala vízszintesbe, és miért nem növekszik függőlegesen? Miért zöldül a kavics teteje elől a frontüvegnél kb. 5-6 centis sávban? Valaki esetleg tudna néhány gondolattal segíteni? jajj elnézést , hogy nem válaszoltam eddig Megpróbálhatod macro nélkül , hiszen ennyi halnak már van mérhető anyagcseréje. A kavics zöldülését az áramlatok elterelésével próbáld szabályozni , esetleg az áramlást visszavenni.
2015. február 11., szerda 11:57 |
|
|
boszeb
|
boszeb írta: Tegnapelőtt bekötöttem végre a 10" szűrőházból készült külső reaktort. Kivettem végre a Fan1 pumpafejet amivel a CO-t oldottam be. Sajna van egy kis algám, de majd elmúlik:) talán. 9-től 17-ig világítok. Heti 60 liter vizet cserélek. Lakók: 8 vörös karcsú díszmárna, 11 talán hamis vörösorrú pontylazac (Hemigrammus bleheri), 10 kékpajzsos páncélosharcsa, 10 amanó garnéla, van 5 sakura garnélám amiből majd szeretnék többet tartani. Egy hete kaptam egy csomó foltos red cherry-t amit szeretnék behozni a Munkahelyi juwel-be. Ha ennyi "jószágom" van akkor nem kell macro már? Miért hajlik el a rotala vízszintesbe, és miért nem növekszik függőlegesen? Miért zöldül a kavics teteje elől a frontüvegnél kb. 5-6 centis sávban? Valaki esetleg tudna néhány gondolattal segíteni?
|
2015. február 11., szerda 11:35 |
|
|