|
Pontos idő: 2024. november 30., szombat 5:26
|
120literes talán haladó akvárium^^
Szerző |
Üzenet |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
A fotó cuccokban több örömöd lesz -látva a másik kedvenc időtöltésed - aztán majd veszel egy ozmót
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
2011. november 26., szombat 16:40 |
|
|
Daníí
|
A héten kicseréltem a neon csöveket mert több mint egy évesek voltak már, ugyan úgy osram 865-s csövek kerültek be és egy sylvania 8500k cső. Meg papónál is jártam mily meglepő, hoztam el pár róka algázót a meglévő maradék alga ellen. Érdekes, az újraindítás óta új alga nem jelent meg csak 1 kis ideig volt fonal algám meg a köveken/üvegen pont alga az ecsetalga a régi elrendezésből került át, úgy látszik lehet indítani akváriumot algatámadás nélkül is Pár kép Nyírás előtt: Saját lustaságom most szívtam meg, eddig az üvegről nem nagyon kapargattam az algát de ma rászántam magam, kb csak az alga kaparás 1óra volt A jobb oldali fát kivettem lekeféltem róla az algát és mindent amit rajta volt majd újra kötöztem a mohát nyírás, takarítás után: http://img2.indafoto.hu/5/3/107433_bdb3 ... 6450_l.jpgVégre ebből a szögből is fotózhatom http://img1.indafoto.hu/5/3/107433_bdb3 ... 756a_l.jpgNéhol még ecsetalga található de küzdök ellene, a sas szemű emberek észre vesznek a képen egy kis guppyt is http://img2.indafoto.hu/5/3/107433_bdb3 ... 762f_l.jpgEbből a szögből is egy kép: Erősen gondolkozok, hogy egy fotómasinát vegyek vagy inkább egy vízlágyító készüléket
|
2011. november 26., szombat 16:19 |
|
|
Daníí
|
KaZe írta: Főnök, akkor most hogy néz ki az akváriumod? Melyik a jelenlegi állapot, melyiket dícsérjem? Köszi kaze:) a fás,homokos a mostani:)
|
2011. november 17., csütörtök 21:42 |
|
|
KaZe
Csatlakozott: 2011. március 31., csütörtök 13:24 Hozzászólások: 685 Tartózkodási hely: Eger
|
Főnök, akkor most hogy néz ki az akváriumod? Melyik a jelenlegi állapot, melyiket dícsérjem?
2011. november 17., csütörtök 21:25 |
|
|
Daníí
|
N-emy írta: Miért érzi mostanában ennyire jól magát a BBA a legtöbb akváriumban? Nagyon gyakori vendég nálam is . az a helyzet n-emy, hogy ezt az algát nekem még az előző berendezésből sikerült behoznom, mert a fák a régiek maradtak és nem volt már időm átrendezésnél lesikálni a fákat teljesen emiatt az ecsettel most szenvedek...
|
2011. november 17., csütörtök 21:11 |
|
|
N-emy
Barkács Szaki
Csatlakozott: 2011. szeptember 23., péntek 12:41 Hozzászólások: 590 Tartózkodási hely: Hatvan
|
Miért érzi mostanában ennyire jól magát a BBA a legtöbb akváriumban? Nagyon gyakori vendég nálam is .
|
2011. november 17., csütörtök 21:05 |
|
|
Daníí
|
tibicuk írta: Skalpold meg a Pogokat,akkor bokrosodnak. Nekem a Pogo a Manado-t nagyon szerette,mint egy saláta,akkora volt benne. Köszi hétvégére terveztem egy nyírást, a homok alatt manado van így lehet gyorsan fog nőni
|
2011. november 17., csütörtök 19:39 |
|
|
tibicuk
Csatlakozott: 2011. szeptember 2., péntek 16:26 Hozzászólások: 571
|
Skalpold meg a Pogokat,akkor bokrosodnak. Nekem a Pogo a Manado-t nagyon szerette,mint egy saláta,akkora volt benne.
2011. november 17., csütörtök 19:36 |
|
|
Daníí
|
Próbálkoztam pár hangulat képet csinálni, még kell gyakorolnom meg kell egy ügyesebb masina is A képek:
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
|
2011. november 17., csütörtök 19:08 |
|
|
Daníí
|
SlyChocolate írta: Megint bebizonyosodott nem kell itt gatyázni! Heteket várni a halak behelyezésére stb... (talán csak egy jól bejáratott szűrő kell és mehet minden bele) Ez nagyon tetszik ahogy rugalmasan megoldottad a talaj cserét. Meg az is tetszik, hogy ötletesen elválasztottad a manadót a táptalajtól így könnyebb volt a talajcsere. Ezer garat érte! Van ugye egy régi kép. Van egy új (ami szerintem tök ua.) És van egy köztes állapotú. Ez az ami legjobban gondolkodóba ejtett... Talán ezen a vonalon mentem volna tovább...? A valisnériát meg a bal hátsó sarokban lévő cryptot leadta volna Papóéknál...? Helyükre mehetett volna pl diandra vagy épp Proserpinaca Palustris "Cuba". A kövek közé az az előre meg van HC-t vagy UG-t tennék a köztes területre a ma már kalsszikus Blyxa is mehetne? Lehet Holland stílusú akvára akarlak rávenni??? UI: Jah és még egy szösszenet ha esetleg rendelnél akril csövet akkor szívesen beszállnék egy közös projectbe. Így olcsóbban hozná a futár. Köszi sly Igazából legtöbbször mindig úgy rendezgettem az akváriumot, hogy a halak bent voltak kicsit lehet lesokkolom őket, de nem tudom hova rakni meg több percig őket fogdosni Legtöbbször láttam, hogy a nagyok is úgy csinálják, hogy el válasszák a táptalajt/a talajtól így gondoltam, hogy én is megpróbálom mert 1-1átalakítás igazítás nem jár akkora köddel, és tény, hogy az egyik kép már úgy készült, hogy az előtérbe csak a táptalaj és a szúnyogháló volt és semmi köd nem keletkezett. Az elrendezésen nem akartam nagyon változtatni, csak a köveken igazítottam kicsit, hogy a hátra felé emelkedés megmaradjon kicsit Én is elgondolkoztam mi lenne ha fa nélkül működne tovább az akvárium de aztán rájöttem, hogy nekem a faágakkal jobban tetszik, meg egyes hal fajok megőrülnének búvóhely nélkül Elgondolkoztam mi kéne az előtérbe, nézegettem olyan akváriumokat amibe az előtérbe tenellus van és tetszik az a dzsungeles kinézett De még a HC kap egy kis esélyt bal közepén fél cserépnyi kb még bent van A plexit megbeszélhetjük nekem kb 1méter kéne mert csak a hosszú esőztetőt cserélném le mert a többi a bleheri miatt úgyse látszik
|
2011. november 13., vasárnap 10:50 |
|
|