Szerző |
Üzenet |
zeppelin
Csatlakozott: 2010. december 18., szombat 20:18 Hozzászólások: 422
|
Poe írta: papó írta: A másik : a JBL növénytápja tartalmaz K szulfátot a mostani növénytápod pedig nem , hiszen külön adagható mellé a szulfát. Ha jársz felénk akkor adok mellé szulfátot. Akkor a héten visszaviszem a maradék (majdnem teljes üveg) házi keverék tápot és becseréltetem a JBL-re, értékarányosan. A boltban direkt rá is kérdeztem, de a szulfát nem került szóba: csak annyiról volt szó, hogy az általatok használt táp jobb, mint a JBL, és nem kell mellé más. Előtte egészségesek voltak a növényeim, miután elfogyott, azóta nem. Köszönöm Szépen előre is. A helyedben inkább adnék hozzá szulfátot is. Jobban jársz . Főleg hogy felajánlották
|
2013. szeptember 2., hétfő 17:56 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Poe írta: papó írta: A másik : a JBL növénytápja tartalmaz K szulfátot a mostani növénytápod pedig nem , hiszen külön adagható mellé a szulfát. Ha jársz felénk akkor adok mellé szulfátot. Akkor a héten visszaviszem a maradék (majdnem teljes üveg) házi keverék tápot és becseréltetem a JBL-re, értékarányosan. A boltban direkt rá is kérdeztem, de a szulfát nem került szóba: csak annyiról volt szó, hogy az általatok használt táp jobb, mint a JBL, és nem kell mellé más. Előtte egészségesek voltak a növényeim, miután elfogyott, azóta nem. Köszönöm Szépen előre is. Nem házi és tényleg jobb , csak más. A többi stimmel
2013. szeptember 2., hétfő 17:31 |
|
|
Poe
Csatlakozott: 2013. augusztus 30., péntek 8:16 Hozzászólások: 23 Tartózkodási hely: Debrecen
|
papó írta: A másik : a JBL növénytápja tartalmaz K szulfátot a mostani növénytápod pedig nem , hiszen külön adagható mellé a szulfát. Ha jársz felénk akkor adok mellé szulfátot. Akkor a héten visszaviszem a maradék (majdnem teljes üveg) házi keverék tápot és becseréltetem a JBL-re, értékarányosan. A boltban direkt rá is kérdeztem, de a szulfát nem került szóba: csak annyiról volt szó, hogy az általatok használt táp jobb, mint a JBL, és nem kell mellé más. Előtte egészségesek voltak a növényeim, miután elfogyott, azóta nem. Köszönöm Szépen előre is.
|
2013. szeptember 2., hétfő 16:34 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Poe írta: papó írta: Van több olyan növény amely beéri a kevesebb fénnyel és mégis nagyon dekoratívak . Cryptocorine , Hydrophilla stb. Köszönöm Szépen! A bal oldalt látható crypto szerencsére megerősödött, régebben voltak vele problémáim. Nem hoz látványosan új hajtásokat, de jó állapotban van, nem szakadozott és nem is algás. Nagyon szeretem. A Hygrophilla-k a háttérben vannak. Az elmúlt hónapokban valóságos erdő nőtt belőlük. Azonban mióta a JBL-ről a másik növénytápra váltottam, dobja a leveleit és gyakorlatilag hosszú, levél nélküli, egyenes szárak maradnak vissza a vízben. Valószínűleg ezért volt nehéz felismerni. Várom már, hogy hozzákezdhessek a házi Co2-hoz, remélem addigra nem pusztul el teljesen. No igen, a tápváltást sokszor megsínylik a növények. A másik : a JBL növénytápja tartalmaz K szulfátot a mostani növénytápod pedig nem , hiszen külön adagható mellé a szulfát. Ha jársz felénk akkor adok mellé szulfátot.
2013. augusztus 30., péntek 16:09 |
|
|
Poe
Csatlakozott: 2013. augusztus 30., péntek 8:16 Hozzászólások: 23 Tartózkodási hely: Debrecen
|
papó írta: Van több olyan növény amely beéri a kevesebb fénnyel és mégis nagyon dekoratívak . Cryptocorine , Hydrophilla stb. Köszönöm Szépen! A bal oldalt látható crypto szerencsére megerősödött, régebben voltak vele problémáim. Nem hoz látványosan új hajtásokat, de jó állapotban van, nem szakadozott és nem is algás. Nagyon szeretem. A Hydrophilla-k a háttérben vannak. Az elmúlt hónapokban valóságos erdő nőtt belőlük. Azonban mióta a JBL-ről a másik növénytápra váltottam, dobja a leveleit és gyakorlatilag hosszú, levél nélküli, egyenes szárak maradnak vissza a vízben. Valószínűleg ezért volt nehéz felismerni. Várom már, hogy hozzákezdhessek a házi Co2-höz, remélem addigra nem pusztul el teljesen.
|
2013. augusztus 30., péntek 15:12 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Üdvözöllek a fórumon ! Végre meg is mutatod az akváriumodat , nem csak beszélünk róla. Példásan tiszta látszik , hogy szereted a látvány visszatükrözi. Most , hogy az akváriumot megmutattad könnyebb okoskodni nekem is Egy picit átalakítanám a növényzetet . Van több olyan növény amely beéri a kevesebb fénnyel és mégis nagyon dekoratívak . Cryptocorine , Hydrophilla stb.
2013. augusztus 30., péntek 14:28 |
|
|
Molnár Béla
Csatlakozott: 2012. december 30., vasárnap 6:37 Hozzászólások: 1494
|
Poe írta: Mexx2 írta: Üdv a fórumon! Egy teljes képet kaphatunk? Csak úgy az igazi. Szia! Mire gondolsz? szemből gondolja Mexx kolléga
|
2013. augusztus 30., péntek 13:56 |
|
|
Poe
|
Mexx2 írta: Üdv a fórumon! Egy teljes képet kaphatunk? Csak úgy az igazi. Szia! Mire gondolsz?
|
2013. augusztus 30., péntek 13:48 |
|
|
Molnár Béla
Csatlakozott: 2012. december 30., vasárnap 6:37 Hozzászólások: 1494
|
azt viszont elkel hogy mondjam neked hogy a világitásod elég karcsú kellene még legalább2x39 fölé akkor majd tervezd a co2
|
2013. augusztus 30., péntek 12:32 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Üdv a fórumon! Egy teljes képet kaphatunk? Csak úgy az igazi.
_________________ K.Tamás
|
2013. augusztus 30., péntek 12:24 |
|
|