Igazából sokan azt szajkózzák, hogy "Anubiast nem ültetünk, hanem felkötözzük kőre, fára", itt viszont azt hiszem működhet a koncepció, mivel relatív nagy a szemcsemérete a talajodnak. Másik megjegyzésem is a nagy szemcsenagysághoz kapcsolódik: Hogyan akadályozod meg, hogy a táptalajod kioldódjon a nagyobb kövek közül? Bár lehet, hogy a kép csal, mennyire vastag a kőzet az alsó talajon?
Nah, kicseréltem az akvárium talaját, teljes csere... Lentebb láthatjátok a képeken az egész folyamatot. Ha valamit elbénáztam, szóljatok. Ötleteket várok a berendezésre. A halak estére kerülnek bele vissza... Az összes kép itt van: http://www.flickr.com/photos/aldebaranpics/sets/72157628775249629/
Az egész előtered Anubias. Ha rákeresel neten elég sok képet találhatsz róla hogyan is néz ki kőre, fára, kókuszra kötözve. Vagy youtube-on is van egy csomó. Itt egy példa:
Nah, ilyen ötleteket várok... Nagyon tetszik ahogy a videóban van. Már csak ilyen köveket kellene szereznem... és erre madzaggal, cérnával van rákötve?
Az egész előtered Anubias. Ha rákeresel neten elég sok képet találhatsz róla hogyan is néz ki kőre, fára, kókuszra kötözve. Vagy youtube-on is van egy csomó. Itt egy példa:
Én első körben kimosnám azt az 50%-on üzemelő szűrőt, és lecserélném felét a víznek. Ha lehet akkor a vízcserét egy csővel végezd el, és a talajt is szippantsd ki az egyik oldalról,majd mosd át, mielőtt visszateszed, mert szerény véleményem szerint több benne a halszar, mint a kő. Majd két hét múlva a másik oldallal ismételd meg az egész hadműveletet. Közben ne felejts el tápozni. (Ilyen kevés fénnyel ne tápozz a megadott mennyiség felénél többet, mert ellep az alga) Aztán majd gondolkodunk rajta, milyen növényt lehetne találni, ami kevés fénnyel is szuperül elvan. De most még szerintem a vízminőséggel is bajok vannak a fénykép alapján
2 napja volt 30l víz cserélve benne úgy, hogy az alja és a szűrő is mosva volt úgy, hogy a növények, halak és kövek kivételével minden ki volt véve belőle.
Az ami neked ilyen illúziót ad, az a fekete alga, illetve hogy nem csak fehér kövek vannak benne, hanem fekete is.
És időközben rájöttem, hogy rossz whitebalance-al fényképeztem... Majd rakok fel jó képet is... sorry...
De most még szerintem a vízminőséggel is bajok vannak a fénykép alapján
Lehet a víz színét a fák is okozhatják. De amit leírtál az sok jó ötlet, én a szűrőt nyomatnám teljes gőzzel inkább, lehet soknak tűnik az áramlás de lehet pont megfelelő.
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 106 vendég
Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban. Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban. Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban. Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.