|
Pontos idő: 2024. november 30., szombat 5:33
|
Szerző |
Üzenet |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
zoi írta: papó írta: Nem látok ecsetalgát . Sikerült végre megszabadulni tőle ? Azért tudok még fotózni neked, ha kíváncsi vagy rá Már sokkal jobb a helyzet, mióta megérkezett a carbo, minden nap kezelem. Szűrő lefojtva elég rendesen, nem is mozog kellőképp a felszín, de inkább a kis filmréteg a felszínen, mint az ecset. Szóval még szkanderozunk, de kordában tartom. Bár tudnám, hogy mitől van jelen, mert olyan helyeken is van, ahol szerintem nem lehet olyan nagy az áramlás. Parázok is, hogy oké, hogy carboval szép lassan kiölöm, de ha abbahagyom visszajön. Milyen vízparaméter lehet, ami még befolyásolja? Most úgy döntöttem, hogy a macrot szüneteltetem. Máson egyelőre nem változtatok. Talán ha egy kicsiivel több lenne a CO2 akkor eltűnne végre
2015. október 17., szombat 18:51 |
|
|
zoi
Csatlakozott: 2011. szeptember 26., hétfő 19:03 Hozzászólások: 692 Tartózkodási hely: Hódmezővásárhely
|
papó írta: Nem látok ecsetalgát . Sikerült végre megszabadulni tőle ? Azért tudok még fotózni neked, ha kíváncsi vagy rá Már sokkal jobb a helyzet, mióta megérkezett a carbo, minden nap kezelem. Szűrő lefojtva elég rendesen, nem is mozog kellőképp a felszín, de inkább a kis filmréteg a felszínen, mint az ecset. Szóval még szkanderozunk, de kordában tartom. Bár tudnám, hogy mitől van jelen, mert olyan helyeken is van, ahol szerintem nem lehet olyan nagy az áramlás. Parázok is, hogy oké, hogy carboval szép lassan kiölöm, de ha abbahagyom visszajön. Milyen vízparaméter lehet, ami még befolyásolja? Most úgy döntöttem, hogy a macrot szüneteltetem. Máson egyelőre nem változtatok.
|
2015. október 17., szombat 18:34 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
zoi írta: Őszi. Garnélás Nem látok ecsetalgát . Sikerült végre megszabadulni tőle ?
2015. október 17., szombat 17:39 |
|
|
zoi
Csatlakozott: 2011. szeptember 26., hétfő 19:03 Hozzászólások: 692 Tartózkodási hely: Hódmezővásárhely
|
Őszi. Garnélás
|
2015. október 17., szombat 16:17 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
zoi írta: Ja, és még egy kérdés a világítással kapcsolatban: mennyi ideig? Most 7 órát megy a pilács. 7-8 órát simán mehet ..
2015. október 12., hétfő 17:34 |
|
|
zoi
|
Ja, és még egy kérdés a világítással kapcsolatban: mennyi ideig? Most 7 órát megy a pilács.
|
2015. október 12., hétfő 15:01 |
|
|
zoi
|
papó írta: A magasságot Neked kell eltalálnod . Nálunk van ahol 25 és van ahol 50 cm re van a Hqi . Akkor alakítok még picit a berendezésen
|
2015. október 12., hétfő 13:08 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
zoi írta: Hétvégén történt némi változás, új lakók költöztek az akváriumba. 10 db kolibri úszkál eszeveszetten szombat óta. Feldobták a razbórákat is, mintha bátrabbak lennének, mióta az újak megérkeztek. Az ecset lassacskán fogy, minden nap kapja a carbot, és vízcserekor fogkefével is reszelem, ahol érem. A parvula kapott némi talajba nyomható tápot, hátha picit gyorsabban adja elő magát. A monte carlo szépen terjeszkedik, úgyhogy nemsokára megint nyírhatom. A világítás magasságát ti mennyire állítanátok? Most kb 40 cm-re világít a 70 W-os HQI az akvárium fölött (105 l). A növények szépen eregetik a buborékokat, és nem látok algásodást se a csere óta. Merjem lejjebb tenni, vagy elég ez a magasság. A parvula fejlődése miatt gondolkodom azon, hogy lejjebb raknám. És két kép a végére: A magasságot Neked kell eltalálnod . Nálunk van ahol 25 és van ahol 50 cm re van a Hqi .
2015. október 12., hétfő 13:04 |
|
|
zoi
|
Hétvégén történt némi változás, új lakók költöztek az akváriumba. 10 db kolibri úszkál eszeveszetten szombat óta. Feldobták a razbórákat is, mintha bátrabbak lennének, mióta az újak megérkeztek. Az ecset lassacskán fogy, minden nap kapja a carbot, és vízcserekor fogkefével is reszelem, ahol érem. A parvula kapott némi talajba nyomható tápot, hátha picit gyorsabban adja elő magát. A monte carlo szépen terjeszkedik, úgyhogy nemsokára megint nyírhatom. A világítás magasságát ti mennyire állítanátok? Most kb 40 cm-re világít a 70 W-os HQI az akvárium fölött (105 l). A növények szépen eregetik a buborékokat, és nem látok algásodást se a csere óta. Merjem lejjebb tenni, vagy elég ez a magasság. A parvula fejlődése miatt gondolkodom azon, hogy lejjebb raknám. És két kép a végére:
|
2015. október 12., hétfő 10:51 |
|
|
zoi
|
Némi változás lett: Bekerült egy adag Eleocharis Acicularis, és a parvula is kapott némi utánpótlást. Ezúton is köszi Papó! Lecseréltem a lámpámat egy 70W-os HQI világításra, meglátjuk mit sikerül így kihozni az akváriumból. Egyelőre viszonylag magasra raktam, nehogy betámadjon még valami alga, aztán szépen lassan lejjebb teszem, bári ha jól emlékszem, ezeket nem kell túl közel tenni az akvához Az ecset elég rendesen elterjedt, de carboval és manuálisan is próbálom irtani, remélem feladja egyszer végre.
|
2015. október 5., hétfő 10:45 |
|
|