Pontos idő: 2024. november 30., szombat 5:41

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 90 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Következő
 105 liter 
Szerző Üzenet
Adminisztrátor

zoi írta:
Na jó régen nem jelentkeztem a naplómban. Az akvárium élete ebben a formában a végéhez közeledik, körvonalazódik valami új. Ha jól mennek a dolgok, akkor a hosszú hétvégén restartolok, de még tépelődöm, hogy mi legyen. Sajnos a szokásos dolgok hátráltathatják a projektet (az anyagiak). A héten cseréltem ki a CO2 palackot, az elengedhetetlen beruházás volt, de így gyanús, hogy nem marad új talajra való, és kénytelen leszek a szűrőhomokkal dolgozni.
Valami az akváriumról is legyen, sajnos az ecset továbbra is jelen van, mivel nem nagyon volt időm carbozni, így még jobban nyomul, mint eddig. Elöl a monte carlo nagyon megvastagodott, és a mohák is kezdenek mindent ellepni. Szóval egy zöld katyvasz van most, némi ecsettel. Nem annyira szívderítő látvány. Azért is gondolkodom a restarton, mert a monte carlot mindenképp újra kellene ültetni, ecsetet eltávolítani, szóval egyszerűbbnek látom szétkapni az egészet.
A hétvégén kb 5 hónap után kitakarítottam a szűrőt, hát volt benne dzsuva rendesen. És amiért nem takarítom sűrűn, az elő is jött: a tetra elkezdett szépen csöpögni elindítás után. Szóval szétszed-összerak móka ment, aztán fejtömítés-csere, de végül a becsatlakozókon levő tömítések cseréje szüntette meg a folyást. Volt ideg rendesen, de a restartra egy valamelyest beállt szűrővel akarok készülni.
Papó neked meg üzenem, hogy a TAC-ra csak meglévő képpel tudok nevezni, mert azóta nem készült vállalható, de szánok kis időt az utómunkára, és megpróbálom az elkészült képből a maximumot kihozni.

Nagyon várom a képeket , hiszen mindegyik akváriumod többet ért volna e ha egy kicsit legalább körültekintően körbevágjuk a fotókat ..
Nagyon drukkolok Zoi !

2016. március 3., csütörtök 22:55

Na jó régen nem jelentkeztem a naplómban. Az akvárium élete ebben a formában a végéhez közeledik, körvonalazódik valami új. Ha jól mennek a dolgok, akkor a hosszú hétvégén restartolok, de még tépelődöm, hogy mi legyen. Sajnos a szokásos dolgok hátráltathatják a projektet (az anyagiak). A héten cseréltem ki a CO2 palackot, az elengedhetetlen beruházás volt, de így gyanús, hogy nem marad új talajra való, és kénytelen leszek a szűrőhomokkal dolgozni.
Valami az akváriumról is legyen, sajnos az ecset továbbra is jelen van, mivel nem nagyon volt időm carbozni, így még jobban nyomul, mint eddig. Elöl a monte carlo nagyon megvastagodott, és a mohák is kezdenek mindent ellepni. Szóval egy zöld katyvasz van most, némi ecsettel. Nem annyira szívderítő látvány. Azért is gondolkodom a restarton, mert a monte carlot mindenképp újra kellene ültetni, ecsetet eltávolítani, szóval egyszerűbbnek látom szétkapni az egészet.
A hétvégén kb 5 hónap után kitakarítottam a szűrőt, hát volt benne dzsuva rendesen. És amiért nem takarítom sűrűn, az elő is jött: a tetra elkezdett szépen csöpögni elindítás után. Szóval szétszed-összerak móka ment, aztán fejtömítés-csere, de végül a becsatlakozókon levő tömítések cseréje szüntette meg a folyást. Volt ideg rendesen, de a restartra egy valamelyest beállt szűrővel akarok készülni.
Papó neked meg üzenem, hogy a TAC-ra csak meglévő képpel tudok nevezni, mert azóta nem készült vállalható, de szánok kis időt az utómunkára, és megpróbálom az elkészült képből a maximumot kihozni.

2016. március 3., csütörtök 21:21
Sasszem

papó írta:
JANNUS333 írta:
Ha meg csinálsz..én meg megiszom......ha kapok.... :D

/ zárójelben elárulom , már régen megittuk Zoi pájinkáját , de legalább megfenyegettem /

Nincs mese...Mostmár muszály lesz pálinkázni ha már így alakult... ;)

2016. január 21., csütörtök 20:56
Adminisztrátor

JANNUS333 írta:

/ zárójelben elárulom , már régen megittuk Zoi pájinkáját , de legalább megfenyegettem /

2016. január 21., csütörtök 20:35
Sasszem

2016. január 21., csütörtök 17:16
Adminisztrátor

zoi írta:
Egy gyors bejelentkezés. Minden rendben az akvával, próbálom továbbra is kezelni az ecsetet, már amennyire az időm engedi. Még mindig tépelődöm az új indításon, majd lehet, ha jobb idő lesz. Innen is gratula minden akváriumozónak, épp arra van időm, hogy gyorsan átfutom a fórumot, de kommentelni nem nagyon marad sajnos. Pedig mindig lenne egy-két keresetlen szavam :) Papó! Köszi mindent, ha újat indítok, tuti jelentezem a fényképek meg már nem annyira érdekelnek. Amíg nem lesz egy normális gépem, addig ilyenekkel kell beérnie a közösségnek. Végül egy hétvégi állapot vízcsere után:
Kép

Zoi ! Ha a Tac ra nem készítel egy jó képet visszaküldöm a pálinkát :)

2016. január 21., csütörtök 15:29

Uhh,ez nagyon szép ;)

2016. január 21., csütörtök 11:50

Egy gyors bejelentkezés. Minden rendben az akvával, próbálom továbbra is kezelni az ecsetet, már amennyire az időm engedi. Még mindig tépelődöm az új indításon, majd lehet, ha jobb idő lesz. Innen is gratula minden akváriumozónak, épp arra van időm, hogy gyorsan átfutom a fórumot, de kommentelni nem nagyon marad sajnos. Pedig mindig lenne egy-két keresetlen szavam :) Papó! Köszi mindent, ha újat indítok, tuti jelentezem a fényképek meg már nem annyira érdekelnek. Amíg nem lesz egy normális gépem, addig ilyenekkel kell beérnie a közösségnek. Végül egy hétvégi állapot vízcsere után:
Kép

2016. január 21., csütörtök 10:28
Adminisztrátor

A szívem szakadt meg a fotóidat látva ..
Ilyen mesterműveket egy ilyen fotóval jutalmazni ...
Legalább a nyers képeket adtad volna valamelyikünknek oda , hogy a megengedett keretek között alakítsunk rajtuk .
Na mind egy .. illetőleg dehogy is mind egy csak ezzel már nem tudunk mit kezdeni :ezkesz: , de még lesz egy TAC is ..
A ecset kizárólag áramlás és co2 probléma .
Vagy több co2 vagy erős és rossz erős áramlás , ami nem biztos , hogy az akváriumnak rossz de a nagy kőnek rengeteg .

2016. január 3., vasárnap 21:06

Kis kihagyás után újból jelentkezem. Az akvárium szépen eldöcög, de az ecset csak nem tágít. Most volt időm picit többet foglalkozni egy vízcserénél az akival, így megfordítottam a szűrőcsövek és a difi helyzetét, hátha jobb lesz az áramlás. Carbozni sem nagyon volt időm mostanában úgyhogy elég durva az ecset helyzet. Arra gondolok még, hogy nem moshattam át elég jól az aljzatot (ami szűrőhomok) és lehet, hogy ez okozza a folyamatos ecsetelést. Elgondolkodtam azon is, hogy szétkapom, és összehozok valami újdonságot. Ezt még hagyom picit érlelődni, és ihletet gyűjtök, aztán majd meglátjuk. Egy-két ötlet már motoszkál a fejemben.
A monte carlo elég terebélyes szőnyeggé alakult, ma megreguláztam, és alaposan megnyírtam. Hoztam telefonos előtte-utána fotókat:
Kép
Kép
Kép

2016. január 3., vasárnap 20:20
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.   [ 90 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Következő