Szerző |
Üzenet |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Eltűnt már a bejegyzés , csak ennyit találtam : "
"De mérések készlet Sera a leginkább megfelelő, hogy megpróbáltam. Különösen az egyik, a foszfát meghatározásához nagyon pontos. A készlet Dupla is megbízhatóak (valamivel kevésbé pontos, mint a Sera), de gyakran nehezen olvasható. A készlet Tetra kevésbé pontosak, mint azok, a Sera és a Dupla. A készlet Velda a véleményem, így pontatlan, hogy én nem javasoljuk, hogy használja őket az akvarisztika "
2014. január 4., szombat 16:21 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
zsotyi írta: A Sera nitrát tesztjéről milyenek a tapasztalataitok?Majd mindenhol köpködnek rá,hogy nagyon pontatlan.Ki mire esküszik?Nekem viszonylag elfogadhatóan működik. Volt erről egy jó kis cikk a neten , megpróbálom megkeresni , ha fent van még. Különböző teszteket vizsgáltak . A Sera tesztje az első háromban volt. De sok okosságot nem lehet elkövetni , hisz a kémia olyan mint a matematika. 2x2 =4
2014. január 4., szombat 9:00 |
|
|
asera
Csatlakozott: 2012. április 28., szombat 16:25 Hozzászólások: 2075 Tartózkodási hely: Debrecen
|
zsotyi írta: A Sera nitrát tesztjéről milyenek a tapasztalataitok?Majd mindenhol köpködnek rá,hogy nagyon pontatlan.Ki mire esküszik?Nekem viszonylag elfogadhatóan működik. Én a "0" kívűl(citromsárga)más értéket nem tudtam mérni vele.Ez nem feltétlen a teszt hibája.
|
2014. január 4., szombat 8:52 |
|
|
zsotyi
|
A Sera nitrát tesztjéről milyenek a tapasztalataitok?Majd mindenhol köpködnek rá,hogy nagyon pontatlan.Ki mire esküszik?Nekem viszonylag elfogadhatóan működik.
_________________ ,
|
2014. január 4., szombat 7:14 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
SlyChocolate írta: zeppelin írta: Azt hittem ez a topic pörögni fog .
Nem-nem. Annál sokkal jobb itt a hangulat és az ismertség, hogy "holmi" Sera szűrőből kalamajka legyen. Ráadásul a topic címe sem igazán erre utal. Nincs is itt kalamajka , csak egy kis beszélgetés.
2014. január 3., péntek 19:45 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
zeppelin írta: Azt hittem ez a topic pörögni fog .
Nem-nem. Annál sokkal jobb itt a hangulat és az ismertség, hogy "holmi" Sera szűrőből kalamajka legyen. Ráadásul a topic címe sem igazán erre utal.
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2014. január 1., szerda 23:14 |
|
|
tommyv
Csatlakozott: 2013. február 4., hétfő 18:24 Hozzászólások: 570 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Sokat olvasgatok mostanában a patronos, 95g-os CO2 rendszerekről, van ahol nagyon lehúzzák és van aki szereti. Vélemények erről? Esetleg ki lehetne térni a különböző márkákra és azok közti különbségekre, előnyökre, hátrányokra. Szerintem ez sokakat érintő téma, mert gyakorlatilag ezek a legolcsóbban beszerezhető nagynyomású rendszerek.
2014. január 1., szerda 19:57 |
|
|
zeppelin
Csatlakozott: 2010. december 18., szombat 20:18 Hozzászólások: 422
|
Azt hittem ez a topic pörögni fog . Volt egy beszólás de az kb annyi volt hogy nem tetszik a csomagolás . Azért mert csak .
|
2014. január 1., szerda 19:07 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Mexx2 írta: papó írta: Mexx2 írta: Ennyire fontos egy UV lámpa a szűrőben? Nem fontos, ez egy plusz szolgáltatás. Ki és be lehet kapcsolni, használod vagy nem akarod használni. Olyan mint a telefonon a fényképezési mód. A Te választásod , hogy igénybe veszed vagy nem. Ha a sera UV nélküli szűrőt dobna piacra lehet kelendőbbek lennének mivel az áruk is lentéb csökkennének. Viszik így is mint cukrot . Nem mindig rendelhető.
2014. január 1., szerda 16:51 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
papó írta: Mexx2 írta: Ennyire fontos egy UV lámpa a szűrőben? Nem fontos, ez egy plusz szolgáltatás. Ki és be lehet kapcsolni, használod vagy nem akarod használni. Olyan mint a telefonon a fényképezési mód. A Te választásod , hogy igénybe veszed vagy nem. Ha a sera UV nélküli szűrőt dobna piacra lehet kelendőbbek lennének mivel az áruk is lentéb csökkennének.
_________________ K.Tamás
|
2014. január 1., szerda 16:37 |
|
|