|
Pontos idő: 2024. november 29., péntek 17:45
|
Szerző |
Üzenet |
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
ndani írta: Igen, muszály volt, a neomagnolra gondoltam, hogy kinyírt minden bacit, nem az ifuzóriára..(csak megtanulom helyesen a nevét). Akkor sima Neptun klórtalanító is jó lehet? Legalább a betöltést lassan csurgatva, vödörrel fogom csinálni, hogy a klór menjen ki, csak jobb, mint csővel feltölteni.. Én is csővel töltöttem fel majd utána az akváriumba ment az aquatan, és utána kapcsoltam be a szűrőt.
_________________ K.Tamás
|
2014. december 28., vasárnap 14:37 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
ndani írta: Igen, muszály volt, a neomagnolra gondoltam, hogy kinyírt minden bacit, nem az ifuzóriára..(csak megtanulom helyesen a nevét). Akkor sima Neptun klórtalanító is jó lehet? Legalább a betöltést lassan csurgatva, vödörrel fogom csinálni, hogy a klór menjen ki, csak jobb, mint csővel feltölteni.. Hogyne természetesen jó a Neptun antiklórja és nagyon jó a Bio Starter készítménye. Az Azoo és más távol keleti csodákat simán übereleli minkét cucc.
2014. december 28., vasárnap 13:54 |
|
|
ndani
Csatlakozott: 2014. december 20., szombat 15:48 Hozzászólások: 46 Tartózkodási hely: Budapest
|
Igen, muszály volt, a neomagnolra gondoltam, hogy kinyírt minden bacit, nem az ifuzóriára..(csak megtanulom helyesen a nevét). Akkor sima Neptun klórtalanító is jó lehet? Legalább a betöltést lassan csurgatva, vödörrel fogom csinálni, hogy a klór menjen ki, csak jobb, mint csővel feltölteni..
|
2014. december 28., vasárnap 12:12 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
ndani írta: Opálossá válik a víz, a múltkor vittem mintát egy biológus-kutató srácnak, ő mondta, hogy az van benne. Nem múlt, csináltam egy neomagnol kúrát, akkor kitisztult, de utána látszott a lebontó baktériumok hiánya.. De nem a csapból jön az infuzória , hanem az benne volt az akváriumodban , csak valamiért elszaporodott.Bacit pedig természetesen használunk , de az infuzóriának nincs köze van a lebontó baktériumokhoz. A Neomagnollal kiirtod az összes baktériumot , hiszen arra való . Nem is igen használjuk a modern akvarisztikában , de érthető , hogy kényszerhelyzetben voltál.
2014. december 28., vasárnap 12:05 |
|
|
ndani
Csatlakozott: 2014. december 20., szombat 15:48 Hozzászólások: 46 Tartózkodási hely: Budapest
|
Opálossá válik a víz, a múltkor vittem mintát egy biológus-kutató srácnak, ő mondta, hogy az van benne. Nem múlt, csináltam egy neomagnol kúrát, akkor kitisztult, de utána látszott a lebontó baktériumok hiánya..
|
2014. december 28., vasárnap 11:50 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
ndani írta: Nagyobb akiban ki hogyan oldja meg a vízcserét? 450L, ha csapról tolom, mindíg lesz infuzióma, plusz a klór... Legalább 200L-t kéne állni hagyni, lekezelni, de egy ekkora hordót nem tudok elhelyezni a nappaliban.. Vízelőkészítőkkel meg tudod oldani a klór kérdést . Miért gondolod , hogy előjönne az infuzória ?
2014. december 28., vasárnap 11:45 |
|
|
ndani
|
Nagyobb akiban ki hogyan oldja meg a vízcserét? 450L, ha csapról tolom, mindíg lesz infuzióma, plusz a klór... Legalább 200L-t kéne állni hagyni, lekezelni, de egy ekkora hordót nem tudok elhelyezni a nappaliban..
|
2014. december 28., vasárnap 11:29 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Jó kis megoldás. Viszont a levesszűrőn át öntött víz is hatékony és gyors megoldás lehet.
_________________ K.Tamás
|
2014. április 8., kedd 9:45 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Mostanában újra előkerült a régi eheim pumpám... Újra ezzel cserélek vizet, pontosabban ezzel töltöm fel a friss vizet... Sokkal gyorsabb mint a polcról lefolyós feltöltés. Vasárnap pár perc alatt feltolt 80liter friss/csere vizet az akvába. Egy dupla csappal finoman hangolható a tempó. Pár kép...
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2014. április 7., hétfő 18:54 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Annyiban változttam a vizcseréken, hogy marad a hét napos. Túl nyügös az öt napos. Viszont ami sokkal fontosabb. Most a csapvizet legalább egy fél napra hagyom pihenni egy külön vödörben. Amihez természetesen adagolok Sera Aquatan-t is. Eddig csak simán bele öntöttem az ozmós vedérbe. Igy nem sok idő volt eltávozni a klórnak. Illetve mivel azzonal higúlt is az ozmóban. Oda is lett a vizkezelő hatása.
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2013. április 6., szombat 4:31 |
|
|