|
Pontos idő: 2024. november 29., péntek 15:56
|
Szerző |
Üzenet |
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
papó írta: Ezek közül melyik telepítésre költöztél ? " Kokadon, Komádiban, Létavértesen, Magyarhomorogon, Nádudvaron, Nyirábrányban, Püspökladányban, Berekböszörményben, Hencidán, Körösszegapátiban, Újírázon, Vekerden és Nyírmártonfalván is. " Ezt is vett figyelembe : "Az ugyanis a riportban is elhangzott, hogy az utóbbi időben, az Európai Unió előírásai alapján csökkentették a határértékeket. Míg korábban 50 mikrogramm/liter volt a határérték az arzéntartalomnál, most már csak tíz. Mikepércsen a csapvízben az arzéntartalom az utóbbi időben 7 és 13 mikrogramm között mozgott." Marhaság . Újra a z junió. Szerinted mennyi lehet az arzén és a bór tartalom más országokban mondjuk Franciaországban ? Amit szóba hoznak a mögött mindig van igazság is!
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2013. augusztus 29., csütörtök 20:20 |
|
|
asera
Csatlakozott: 2012. április 28., szombat 16:25 Hozzászólások: 2075 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Edit,nehogy igyál a csapvizetekből!
|
2013. augusztus 29., csütörtök 18:45 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Ezek közül melyik telepítésre költöztél ? " Kokadon, Komádiban, Létavértesen, Magyarhomorogon, Nádudvaron, Nyirábrányban, Püspökladányban, Berekböszörményben, Hencidán, Körösszegapátiban, Újírázon, Vekerden és Nyírmártonfalván is. " Ezt is vett figyelembe : "Az ugyanis a riportban is elhangzott, hogy az utóbbi időben, az Európai Unió előírásai alapján csökkentették a határértékeket. Míg korábban 50 mikrogramm/liter volt a határérték az arzéntartalomnál, most már csak tíz. Mikepércsen a csapvízben az arzéntartalom az utóbbi időben 7 és 13 mikrogramm között mozgott." Marhaság . Újra a z junió. Szerinted mennyi lehet az arzén és a bór tartalom más országokban mondjuk Franciaországban ?
2013. augusztus 29., csütörtök 18:32 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
SlyChocolate írta: Mivel mára egyértelmű lett, hogy Debrecen belvárosában a víz mű elba..ta a csapvizet. Ami így alkalmatlanná vált a növényezésre. Ezért úgy döntöttem, hogy full ozmóval folytatom tovább az akvarizálást. Jól tudjuk az ozmó nem tartalmaz karbonátokat így a CO2 hatására könnyen savassá válhat az akva vize. Ezért gondoltam a mineral salt jellegű termékek használatára. Valaki csinált már ilyet? Tapasztalatok? Én megmondtam!!! Akkor megint igazam lenne??? http://www.dehir.hu/hajdu-bihar/fel-hajdu-biharban-ihatatlan-a-csapviz-zacher-gabort-kerdeztuk/2013/08/29/
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2013. augusztus 29., csütörtök 16:32 |
|
|
SlyChocolate
|
tibicuk írta: Jaj bocs,én a naplód elejét néztem. Szóval jelenleg nem indokolt só használat. Persze mindig mérek és ha kell most a Sera mineral sójával tudok keményíteni. Mivel kicsi az akvám egyenlőre nem indokolt a jóval kedvezőbb DIY sózás. Természetesen ha nagyobbra váltok akkor már kellhet, de akkor már egy komolyabb ozmó szűrő is befigyel majd...
|
2013. augusztus 12., hétfő 10:53 |
|
|
tibicuk
Csatlakozott: 2011. szeptember 2., péntek 16:26 Hozzászólások: 571
|
Jaj bocs,én a naplód elejét néztem. Vagy a másik akvádat.
2013. augusztus 12., hétfő 10:48 |
|
|
SlyChocolate
|
tibicuk írta: Szerintem a talajod keményít. A "sóderben" elég sok a meszes kőzet. "sóder"???
|
2013. augusztus 12., hétfő 10:45 |
|
|
tibicuk
Csatlakozott: 2011. szeptember 2., péntek 16:26 Hozzászólások: 571
|
Szerintem a talajod keményít. A "sóderben" elég sok a meszes kőzet.
2013. augusztus 12., hétfő 10:44 |
|
|
SlyChocolate
|
Arra jöttem rá (persze ez még változhat...), hogy az elmúlt pár hétben csak ozmóval cseréltem a vizet. A karbonát keménység víz csere után mindig beton stabil 4dKH-s az állandó pedig 4-5Gh-s. Egy hét elteltével ezek az értékek duplázódnak. A víz csere előtt és után is mérek egyet-egyet. Nem tudom mi okozhatja mert az ozmóban nincs kimutatható keménység. Köveim nincsenek, persze lehet a fából oldódnak ki karbonátok ami idővel majd lecsökken. No meg persze ott a növény táp meg a halak kajái is amik szintén picit keményíthetik az ozmót. Szóval eddig nem volt indokolt a visszasózás...
|
2013. augusztus 12., hétfő 10:32 |
|
|
novenyesakvariumok
Csatlakozott: 2011. augusztus 24., szerda 16:16 Hozzászólások: 846
|
termeszetesen. a sima ozmoviz hasznalhatatlan. ha tudomanyosan akarod csinalni akkor porokkal sozod vissza, (ilyen esetben oda kell figyelni jobban, hogy tapozol) ha nem, akkor megkevered csapvizzel, es teszel bele kis magnezium szulfatot. (bar a legtöbb tapba beleteszik elöre, sztem Papo is beleteszi)
|
2013. július 19., péntek 11:52 |
|
|