|
Pontos idő: 2024. november 29., péntek 17:37
|
Szerző |
Üzenet |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
SlyChocolate írta: SlyChocolate írta: JANNUS333 írta: Srácok, valamit nem értek...ha nem garnikhoz kell a víz miért nem jó a Sera? Alapján az enyhén lúgos kémhatás nincs semmilyen rosz hatással semmire...inkább savas közegben lehet gáz, mivel a nitrifikáló bacik nem nagyon komálják. Persze savas minden növényes aki de a co-tol "mellékhatásként" de szerintem nem feltétel. Most teszteltem a Sera sóját. 12 liter ozmó megy nálam egy vödörbe. Amihez ha egy csapott kávéskanállal tettem sót akkor a TDS-t kb 100-110-re emeli. Gyorsan kikanalaztam a doboz tartalmát ami kb 60 kávéskanálra elég, ami kb 60 vödörnyi visszasózott ozmó vizet jelent. Ez kb 15 hét ami kb szűk négy hónapra elegendő, ha heti 4 vödör vizet cserélek 130 literre. Így elég kiadósnak tűnik a cucc. Kicsit agyalva a témán és a Mester hozzászólását tovább gondolva... http://www.akvaforum.hu/a-viz/visszasozas-t883.html#p63670Az oké, hogy itt Debiben az egyik legjobb a csap víz az országban. Viszont mi van ha van olyan elem/vegyület a csapvizünkben amit nem igazán mérnek mert az nem a káros vegyületek közzé tartozó. Az az emberi, állati egészségre még sokszoros mennyiségben sem káros. De a növényes akvarisztikában gondokat okozhat...??? Amit egy full ozmos visszasózott vízcserével teljesen kizárhatunk...??? Erre legjobb példa Zoli akvája! Amiben nem hiszem, hogy Ő sok mindent másképp csinálna mint sokunk itt a fórumon...??? A szilikátok a szikes víz okozhat gondot , de az a megyében kizárt ..
2016. január 5., kedd 20:57 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
SlyChocolate írta: JANNUS333 írta: Srácok, valamit nem értek...ha nem garnikhoz kell a víz miért nem jó a Sera? Alapján az enyhén lúgos kémhatás nincs semmilyen rosz hatással semmire...inkább savas közegben lehet gáz, mivel a nitrifikáló bacik nem nagyon komálják. Persze savas minden növényes aki de a co-tol "mellékhatásként" de szerintem nem feltétel. Most teszteltem a Sera sóját. 12 liter ozmó megy nálam egy vödörbe. Amihez ha egy csapott kávéskanállal tettem sót akkor a TDS-t kb 100-110-re emeli. Gyorsan kikanalaztam a doboz tartalmát ami kb 60 kávéskanálra elég, ami kb 60 vödörnyi visszasózott ozmó vizet jelent. Ez kb 15 hét ami kb szűk négy hónapra elegendő, ha heti 4 vödör vizet cserélek 130 literre. Így elég kiadósnak tűnik a cucc. Kicsit agyalva a témán és a Mester hozzászólását tovább gondolva... http://www.akvaforum.hu/a-viz/visszasozas-t883.html#p63670Az oké, hogy itt Debiben az egyik legjobb a csap víz az országban. Viszont mi van ha van olyan elem/vegyület a csapvizünkben amit nem igazán mérnek mert az nem a káros vegyületek közzé tartozó. Az az emberi, állati egészségre még sokszoros mennyiségben sem káros. De a növényes akvarisztikában gondokat okozhat...??? Amit egy full ozmos visszasózott vízcserével teljesen kizárhatunk...??? Erre legjobb példa Zoli akvája! Amiben nem hiszem, hogy Ő sok mindent másképp csinálna mint sokunk itt a fórumon...???
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2016. január 5., kedd 20:51 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
papó írta: A kedvetekért sort kerítek majd pár mérésre . Alapból . nem használom ezeket a sókat , Debrecen környékén egyszerűen nincs értelme . Nagyon jó a csapvizünk .2/3 ozmó 1/3 csak és tökéletes . Kösz Főnök, hogy teszteled a témát...
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2016. január 5., kedd 20:21 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
A kedvetekért sort kerítek majd pár mérésre . Alapból . nem használom ezeket a sókat , Debrecen környékén egyszerűen nincs értelme . Nagyon jó a csapvizünk .2/3 ozmó 1/3 csak és tökéletes .
2016. január 5., kedd 20:17 |
|
|
HUGO
Csatlakozott: 2010. február 9., kedd 22:12 Hozzászólások: 2030 Tartózkodási hely: Debrecen
|
JANNUS333 írta: Srácok, valamit nem értek...ha nem garnikhoz kell a víz miért nem jó a Sera? Alapján az enyhén lúgos kémhatás nincs semmilyen rosz hatással semmire...inkább savas közegben lehet gáz, mivel a nitrifikáló bacik nem nagyon komálják. Persze savas minden növényes aki de a co-tol "mellékhatásként" de szerintem nem feltétel. Ezért írtam hogy mivel nem ismerem és nem próbáltam a Sera-t így nem tudom milyen.
_________________ Pé.Zoli
|
2016. január 5., kedd 19:55 |
|
|
SlyChocolate
|
JANNUS333 írta: Srácok, valamit nem értek...ha nem garnikhoz kell a víz miért nem jó a Sera? Alapján az enyhén lúgos kémhatás nincs semmilyen rosz hatással semmire...inkább savas közegben lehet gáz, mivel a nitrifikáló bacik nem nagyon komálják. Persze savas minden növényes aki de a co-tol "mellékhatásként" de szerintem nem feltétel. Most teszteltem a Sera sóját. 12 liter ozmó megy nálam egy vödörbe. Amihez ha egy csapott kávéskanállal tettem sót akkor a TDS-t kb 100-110-re emeli. Gyorsan kikanalaztam a doboz tartalmát ami kb 60 kávéskanálra elég, ami kb 60 vödörnyi visszasózott ozmó vizet jelent. Ez kb 15 hét ami kb szűk négy hónapra elegendő, ha heti 4 vödör vizet cserélek 130 literre. Így elég kiadósnak tűnik a cucc.
|
2016. január 5., kedd 19:50 |
|
|
SlyChocolate
|
HUGO írta: SlyChocolate írta: HUGO írta: Nem használtam nem ismerem. Igen a Ph nem mindegy hogy mennyi. Nálam 6.2-6.5 között mozog. A TDS-t 120-130-ra szoktam beállítani vízcserekor. Következő vízcseréig nagyon keveset változik, 140-től feljebb nem nagyon megy. Köszi az infókat. Vödörbe kevered vagy az akvába adagold vízcsere után? Akkor a Sera szerinted is nem megfelelő, mert picit alapban lúgos kémhatású? Amit a CO2 beoldás csökkent, savasít. 20 literes kannába engedem a RO vizet és abban állítom be a megfelelő vizet ami kell. Mivel nem ismerem és nem próbáltam a sera-t, így nehéz megmondani hogy nem megfelelő. Oksa. Köszi az infókat...
|
2016. január 5., kedd 19:38 |
|
|
JANNUS333
Sasszem
Csatlakozott: 2014. december 16., kedd 17:43 Hozzászólások: 2694 Tartózkodási hely: Hajdúböszörmény
|
Srácok, valamit nem értek...ha nem garnikhoz kell a víz miért nem jó a Sera? Alapján az enyhén lúgos kémhatás nincs semmilyen rosz hatással semmire...inkább savas közegben lehet gáz, mivel a nitrifikáló bacik nem nagyon komálják. Persze savas minden növényes aki de a co-tol "mellékhatásként" de szerintem nem feltétel.
|
2016. január 5., kedd 19:29 |
|
|
HUGO
Csatlakozott: 2010. február 9., kedd 22:12 Hozzászólások: 2030 Tartózkodási hely: Debrecen
|
SlyChocolate írta: HUGO írta: Nem használtam nem ismerem. Igen a Ph nem mindegy hogy mennyi. Nálam 6.2-6.5 között mozog. A TDS-t 120-130-ra szoktam beállítani vízcserekor. Következő vízcseréig nagyon keveset változik, 140-től feljebb nem nagyon megy. Köszi az infókat. Vödörbe kevered vagy az akvába adagold vízcsere után? Akkor a Sera szerinted is nem megfelelő, mert picit alapban lúgos kémhatású? Amit a CO2 beoldás csökkent, savasít. 20 literes kannába engedem a RO vizet és abban állítom be a megfelelő vizet ami kell. Mivel nem ismerem és nem próbáltam a sera-t, így nehéz megmondani hogy nem megfelelő.
_________________ Pé.Zoli
|
2016. január 5., kedd 18:56 |
|
|
SlyChocolate
|
HUGO írta: Nem használtam nem ismerem. Igen a Ph nem mindegy hogy mennyi. Nálam 6.2-6.5 között mozog. A TDS-t 120-130-ra szoktam beállítani vízcserekor. Következő vízcseréig nagyon keveset változik, 140-től feljebb nem nagyon megy. Köszi az infókat. Vödörbe kevered vagy az akvába adagold vízcsere után? Akkor a Sera szerinted is nem megfelelő, mert picit alapban lúgos kémhatású? Amit a CO2 beoldás csökkent, savasít.
|
2016. január 5., kedd 18:50 |
|
|