|
Pontos idő: 2024. november 29., péntek 17:38
|
Szerző |
Üzenet |
dexkill
Csatlakozott: 2014. július 5., szombat 21:30 Hozzászólások: 155 Tartózkodási hely: Baranya megye
|
SlyChocolate írta: Biztos ott van valahol az iromány de sajna mindig a csoport elejét látom. Közvetlenebb link kellene vagy újra feldobni tárhelyre. Amúgy igen emlékszek a topicra, de anno nem töltöttem le... A fájlok között keresd. Ott van.
_________________ "Nincs kudarc, csak olyan siker, amiért még tenni kell."
|
2016. január 16., szombat 13:32 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Biztos ott van valahol az iromány de sajna mindig a csoport elejét látom. Közvetlenebb link kellene vagy újra feldobni tárhelyre. Amúgy igen emlékszek a topicra, de anno nem töltöttem le...
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2016. január 16., szombat 7:03 |
|
|
dexkill
Csatlakozott: 2014. július 5., szombat 21:30 Hozzászólások: 155 Tartózkodási hely: Baranya megye
|
SlyChocolate írta: dexkill írta: Kedvenc témáim egyike Úgy gondolom, hogy nincs a piacon megfelelő növényes visszasózó keverék. A SS Gh+-ban bazi sok a kálium (szerintem!), a Seachem termékei sz*rok (mindkettő!), úgyhogy nekiálltam egy saját fejlesztésnek, most éppen kevertetek egy adagot kint a laborban, aztán mérem. James's DIY keveréke már majdnem jó, de a kálium-karbonáttal nem értek egyet. Egy nagyon jó GH boostert találtam a piacon (cseheknél), az viszont nagyon magas kálium szintet ad (30++ mg/l), amihez csak a mai modern káliumban gazdag tápok használhatatlanok, mert EI mellett iszonyat magasra tolják a káliumot, a Papó-method mellett (:D) pedig a K/NO3 arány lesz csúnya... Apropó, Sky, elolvastad már a tavalyi írásom...!? Gondolom rám gondoltál "Sky"? Linket ide hadd olvassam... Szíves elnézésedet kérem, elgépeltem állva Itt volt a fórumon, csak mert ezt a témát már akkor is boncolgattuk. http://www.akvaforum.hu/a-viz/visszasozas-ii-pdf-szerzo-dexkill-t1249.html
|
2016. január 15., péntek 22:17 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
dexkill írta: Kedvenc témáim egyike Úgy gondolom, hogy nincs a piacon megfelelő növényes visszasózó keverék. A SS Gh+-ban bazi sok a kálium (szerintem!), a Seachem termékei sz*rok (mindkettő!), úgyhogy nekiálltam egy saját fejlesztésnek, most éppen kevertetek egy adagot kint a laborban, aztán mérem. James's DIY keveréke már majdnem jó, de a kálium-karbonáttal nem értek egyet. Egy nagyon jó GH boostert találtam a piacon (cseheknél), az viszont nagyon magas kálium szintet ad (30++ mg/l), amihez csak a mai modern káliumban gazdag tápok használhatatlanok, mert EI mellett iszonyat magasra tolják a káliumot, a Papó-method mellett (:D) pedig a K/NO3 arány lesz csúnya... Apropó, Sky, elolvastad már a tavalyi írásom...!? Gondolom rám gondoltál "Sky"? Linket ide hadd olvassam...
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2016. január 15., péntek 20:16 |
|
|
dexkill
|
Kedvenc témáim egyike Úgy gondolom, hogy nincs a piacon megfelelő növényes visszasózó keverék. A SS Gh+-ban bazi sok a kálium (szerintem!), a Seachem termékei sz*rok (mindkettő!), úgyhogy nekiálltam egy saját fejlesztésnek, most éppen kevertetek egy adagot kint a laborban, aztán mérem. James's DIY keveréke már majdnem jó, de a kálium-karbonáttal nem értek egyet. Egy nagyon jó GH boostert találtam a piacon (cseheknél), az viszont nagyon magas kálium szintet ad (30++ mg/l), amihez csak a mai modern káliumban gazdag tápok használhatatlanok, mert EI mellett iszonyat magasra tolják a káliumot, a Papó-method mellett (:D) pedig a K/NO3 arány lesz csúnya... Apropó, Sky, elolvastad már a tavalyi írásom...!?
|
2016. január 15., péntek 17:03 |
|
|
pit975
Csatlakozott: 2012. március 5., hétfő 17:04 Hozzászólások: 1555 Tartózkodási hely: Gyál
|
lakly írta: Molroth írta: SlyChocolate írta: Mindenesetre az új setupnál megpróbálom a full ozmót visszasózva... Kivi leszek rá pár hétre mit mutat az akva...ismerve minden részletét. Csak, hogy stílusos legyek részletesen. Mindenképp ez a legjobb, mert a csapvizet nem tudod ellenőrizni, ingadozhatnak is időnként az értékek, illetve árvíz csőtörés is okozhat gondot, és a ph is sokkal kedvezőbb. Nekem sajna csak csapvíz megy, küzdök is miatta néha, de ha lenne egy ro masinám, akkor szerintem olyan port vennék, ami a kh-t nem emeli jelentősen, csak a gh-t, mert az az ami nekünk kell. A karbonát csak a co2-t puffereli, ami nem annyira jó nekünk. A lúgosító cucc is ezért nem az igazi.a 7.4 nagyon magas, vagy sok gáz kell, hogy 1ph értéket csökkentsen és fenn áll a túladagolás lehetősége (co2 táblázat) vagy nagyon ingadozni fog a ph és emiatt lesznek gondok. De mondom, hogy csak kibic vagyok a kis kezelt csapvizemmel, szóval valami kémikus erősítsen/cáfoljon meg. Tapatalk-kal küldve az én D2303-el Itt a válasz a kérdésre. Én próbáltam a Sera mineralt. Nekem nem jött be. Kezdetben nem értettem, hogy mi lehet a probléma, később én is arra jutottam, hogy nagyon piszkálja pH-t. Ezt mondtam én is hogy nem lesz jó
|
2016. január 6., szerda 12:00 |
|
|
lakly
Csatlakozott: 2013. április 6., szombat 17:58 Hozzászólások: 165 Tartózkodási hely: Szekszárd
|
Molroth írta: SlyChocolate írta: Mindenesetre az új setupnál megpróbálom a full ozmót visszasózva... Kivi leszek rá pár hétre mit mutat az akva...ismerve minden részletét. Csak, hogy stílusos legyek részletesen. Mindenképp ez a legjobb, mert a csapvizet nem tudod ellenőrizni, ingadozhatnak is időnként az értékek, illetve árvíz csőtörés is okozhat gondot, és a ph is sokkal kedvezőbb. Nekem sajna csak csapvíz megy, küzdök is miatta néha, de ha lenne egy ro masinám, akkor szerintem olyan port vennék, ami a kh-t nem emeli jelentősen, csak a gh-t, mert az az ami nekünk kell. A karbonát csak a co2-t puffereli, ami nem annyira jó nekünk. A lúgosító cucc is ezért nem az igazi.a 7.4 nagyon magas, vagy sok gáz kell, hogy 1ph értéket csökkentsen és fenn áll a túladagolás lehetősége (co2 táblázat) vagy nagyon ingadozni fog a ph és emiatt lesznek gondok. De mondom, hogy csak kibic vagyok a kis kezelt csapvizemmel, szóval valami kémikus erősítsen/cáfoljon meg. Tapatalk-kal küldve az én D2303-el Itt a válasz a kérdésre. Én próbáltam a Sera mineralt. Nekem nem jött be. Kezdetben nem értettem, hogy mi lehet a probléma, később én is arra jutottam, hogy nagyon piszkálja pH-t.
|
2016. január 6., szerda 10:14 |
|
|
Molroth
Csatlakozott: 2013. augusztus 20., kedd 15:41 Hozzászólások: 1078 Tartózkodási hely: Gyál
|
SlyChocolate írta: Mindenesetre az új setupnál megpróbálom a full ozmót visszasózva... Kivi leszek rá pár hétre mit mutat az akva...ismerve minden részletét. Csak, hogy stílusos legyek részletesen. Mindenképp ez a legjobb, mert a csapvizet nem tudod ellenőrizni, ingadozhatnak is időnként az értékek, illetve árvíz csőtörés is okozhat gondot, és a ph is sokkal kedvezőbb. Nekem sajna csak csapvíz megy, küzdök is miatta néha, de ha lenne egy ro masinám, akkor szerintem olyan port vennék, ami a kh-t nem emeli jelentősen, csak a gh-t, mert az az ami nekünk kell. A karbonát csak a co2-t puffereli, ami nem annyira jó nekünk. A lúgosító cucc is ezért nem az igazi.a 7.4 nagyon magas, vagy sok gáz kell, hogy 1ph értéket csökkentsen és fenn áll a túladagolás lehetősége (co2 táblázat) vagy nagyon ingadozni fog a ph és emiatt lesznek gondok. De mondom, hogy csak kibic vagyok a kis kezelt csapvizemmel, szóval valami kémikus erősítsen/cáfoljon meg. Tapatalk-kal küldve az én D2303-el
2016. január 5., kedd 22:08 |
|
|
SlyChocolate
|
Mindenesetre az új setupnál megpróbálom a full ozmót visszasózva... Kivi leszek rá pár hétre mit mutat az akva...ismerve minden részletét. Csak, hogy stílusos legyek részletesen.
|
2016. január 5., kedd 21:02 |
|
|
SlyChocolate
|
papó írta: SlyChocolate írta: SlyChocolate írta: JANNUS333 írta: Srácok, valamit nem értek...ha nem garnikhoz kell a víz miért nem jó a Sera? Alapján az enyhén lúgos kémhatás nincs semmilyen rosz hatással semmire...inkább savas közegben lehet gáz, mivel a nitrifikáló bacik nem nagyon komálják. Persze savas minden növényes aki de a co-tol "mellékhatásként" de szerintem nem feltétel. Most teszteltem a Sera sóját. 12 liter ozmó megy nálam egy vödörbe. Amihez ha egy csapott kávéskanállal tettem sót akkor a TDS-t kb 100-110-re emeli. Gyorsan kikanalaztam a doboz tartalmát ami kb 60 kávéskanálra elég, ami kb 60 vödörnyi visszasózott ozmó vizet jelent. Ez kb 15 hét ami kb szűk négy hónapra elegendő, ha heti 4 vödör vizet cserélek 130 literre. Így elég kiadósnak tűnik a cucc. Kicsit agyalva a témán és a Mester hozzászólását tovább gondolva... http://www.akvaforum.hu/a-viz/visszasozas-t883.html#p63670Az oké, hogy itt Debiben az egyik legjobb a csap víz az országban. Viszont mi van ha van olyan elem/vegyület a csapvizünkben amit nem igazán mérnek mert az nem a káros vegyületek közzé tartozó. Az az emberi, állati egészségre még sokszoros mennyiségben sem káros. De a növényes akvarisztikában gondokat okozhat...??? Amit egy full ozmos visszasózott vízcserével teljesen kizárhatunk...??? Erre legjobb példa Zoli akvája! Amiben nem hiszem, hogy Ő sok mindent másképp csinálna mint sokunk itt a fórumon...??? A szilikátok a szikes víz okozhat gondot , de az a megyében kizárt .. Én csak agyaltam... Tudod nem vagyok sem kémia sem biológia szakos kockafej!
|
2016. január 5., kedd 20:59 |
|
|