|
Pontos idő: 2024. november 29., péntek 15:47
|
Visszasózás II + pdf szerző : dexkill
Szerző |
Üzenet |
N-emy
Barkács Szaki
Csatlakozott: 2011. szeptember 23., péntek 12:41 Hozzászólások: 590 Tartózkodási hely: Hatvan
|
Mexx elküldte ,köszi. Érdekes és hasznos írás, gartula érte
|
2016. január 30., szombat 23:00 |
|
|
dexkill
Csatlakozott: 2014. július 5., szombat 21:30 Hozzászólások: 155 Tartózkodási hely: Baranya megye
|
Én is elküldöm nagyon szívesen.
Egy megjegyzést teszek hozzá: az írásban a kalcium-kloridot favorizálom, azóta viszont - tapasztalatból - a kalcium-szulfát sokkal szimpatikusabb. gyakorlati jelentősége nincs, tegnap megkóstoltam a SaltyShrimpet, túlnyomórészt kalcium-klorid lehet.
_________________ "Nincs kudarc, csak olyan siker, amiért még tenni kell."
|
2016. január 30., szombat 18:41 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
N-emy írta: Mexx2 írta: N-emy írta: Egy kérdés: letölthető ez az anyag egyéb helyről is ,mint a FB? Már vagy 3 éve töröltem az accomat és nem szándékozom újra regelni. Valószínű úgy oldható meg, hogy valaki letölti és e-mailen elküldi neked. Azt megköszönném, a profilomnál ott az e-mail címem ,arra várom ha esetleg letöltené valaki . Ha már a visszasózás topicban vagyunk, akkor még egy kis szösszenet még anno Boros Gabitól ,sztem sokaknak újszerűen hat: akvariumaink/lavakoves-t885-10.html#p29232Én nem látok e-mail címet a profilodnál. De ha megírod üzenetben akkor elküldöm neked.
_________________ K.Tamás
|
2016. január 29., péntek 20:56 |
|
|
N-emy
Barkács Szaki
Csatlakozott: 2011. szeptember 23., péntek 12:41 Hozzászólások: 590 Tartózkodási hely: Hatvan
|
Mexx2 írta: N-emy írta: Egy kérdés: letölthető ez az anyag egyéb helyről is ,mint a FB? Már vagy 3 éve töröltem az accomat és nem szándékozom újra regelni. Valószínű úgy oldható meg, hogy valaki letölti és e-mailen elküldi neked. Azt megköszönném, a profilomnál ott az e-mail címem ,arra várom ha esetleg letöltené valaki . Ha már a visszasózás topicban vagyunk, akkor még egy kis szösszenet még anno Boros Gabitól ,sztem sokaknak újszerűen hat: akvariumaink/lavakoves-t885-10.html#p29232
|
2016. január 29., péntek 20:47 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
N-emy írta: Egy kérdés: letölthető ez az anyag egyéb helyről is ,mint a FB? Már vagy 3 éve töröltem az accomat és nem szándékozom újra regelni. Valószínű úgy oldható meg, hogy valaki letölti és e-mailen elküldi neked.
_________________ K.Tamás
|
2016. január 29., péntek 20:32 |
|
|
N-emy
Barkács Szaki
|
Egy kérdés: letölthető ez az anyag egyéb helyről is ,mint a FB? Már vagy 3 éve töröltem az accomat és nem szándékozom újra regelni.
|
2016. január 29., péntek 18:53 |
|
|
dexkill
Csatlakozott: 2014. július 5., szombat 21:30 Hozzászólások: 155 Tartózkodási hely: Baranya megye
|
SlyChocolate írta: Köszi Fiúk a topicot itt a téma szakmailag jobban ki lesz tárgyalva. Előjáróban még nem olvastam a nyitót. (de igérem megteszem...) De a legfontosabb mivel lehet olcsón megúszni a dolgot? Annó a sera mineráljával próbálkoztam de az mint tudjuk aranyáron adják. Sikerült elolvasni, vagy legalább belenézni? Benne van a válasz a kérdésedre...
|
2015. január 6., kedd 21:10 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Köszi Fiúk a topicot itt a téma szakmailag jobban ki lesz tárgyalva. Előjáróban még nem olvastam a nyitót. (de igérem megteszem...) De a legfontosabb mivel lehet olcsón megúszni a dolgot? Annó a sera mineráljával próbálkoztam de az mint tudjuk aranyáron adják.
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2015. január 4., vasárnap 19:13 |
|
|
dexkill
|
Köszönöm szépen! Mivel volt egy ilyen topic, nem akartam újat nyitni. Minden szakmai kérdést, javaslatot, kiegészítést itt meg tudunk beszélni. Ne legyetek restek, szánjatok rá némi időt, aztán vitassuk meg a lehetőségeket!
|
2015. január 4., vasárnap 18:36 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
dexkillKedves Hobbitársak! Hoztam Nektek egy írást, amin az elmúlt napokban dolgoztam. "Vízkeménység beállítása az akváriumban" A leírás témája a vízkeménység növelése (kicsit elnagyoltan fogalmazva: a "visszasózás"), a Gh, Kh beállítása, a kalcium/magnézium arány számítása, és ezek gyakorlati lehetőségei. Tartalmazza az elméleti alapokat a számításokkal, levezetésekkel, példaszámolásokkal, hogy bárki kedvére számolgathasson, ha kedve van. Megtalálható minden elméleti fejtegetés végén az "ami a ketteshez kell" - de ZH-t nem írunk belőle azért Benne van a felhasználható anyagok leírása, lehetséges - illetve javasolt - beszerzési helyeik, valamint konkrét gyakorlati leírás a vízkeménység beállításának gyakorlati megvalósításairól. Írásom nem hiánypótló, mivel többen, több fórumon leírták már (ebben a topicban tibicuk néhány bejegyzéssel korábban - igaz némi pontatlansággal, ami persze nem von le az írás értékéből! -, illetve Boros Gábor a blogján is írt erről, továbbá jómagam az alábbi írás egyes részeit már több helyen - FB, privát levelezés, egyéb fórum, stb. -, leírtam.), így leginkább összefoglalónak szánom, egyrészt hátha még tovább tudom csiszolni a témában amúgy is jártas elméket, vagy segíteni – akár csak gondolkodásra bírni –, egy-egy erre tévedő lelkes Újoncot, másrészt azért a több helyen fellelhető információk és számítások közé néha hibák is becsúsznak, amiket jó lenne tisztázni végre. Megmutatom az utat, a Ti dolgotok, hogy elindultok-e rajta! A pdf letölthető innét: http://www.filedropper.com/vzkemnysgbel ... vriumban_1 (Sajnos csak 7 napig, de keresek a héten ennél hosszabb ideig tartó lehetőséget), illetve az alábbi Facebook csoportokban a fájlok közül is: Magyar Akvaristák Közössége - https://www.facebook.com/groups/239798912814307/Hungarian Aquascaping Community - https://www.facebook.com/groups/6947522 ... 6/?fref=tsHungarian Shrimp Keepers - https://www.facebook.com/groups/5590191 ... 4/?fref=tsHasználjátok saját és akváriumotok épülésére! Ui: a hibázás lehetőségét mint mi
2015. január 4., vasárnap 18:27 |
|
|