|
Pontos idő: 2024. november 29., péntek 15:54
|
TDS avagy a víz vezetőképessége
Szerző |
Üzenet |
asera
Csatlakozott: 2012. április 28., szombat 16:25 Hozzászólások: 2075 Tartózkodási hely: Debrecen
|
DeKol írta: asera írta: Az aktív talajok lágyítják a vizet,ergó csalóka lesz a visszajelzés,amit a tds mérőn szeretnél látni.Azonkívűl pár ml. táp nem sokat változtat a tds értéken,pont annyit csal is az olcsóbb változatú eszköz.Hét végére már lehet hogy látnád a beöntött tápot,de a talaj màr vissza is lágyított valamennyit(vagy többet) Ezt én meg cáfolom. Mert én reggel amikor a fehér tápot adagolom a 18literesbe az 1ml-t akkor 15tel nő a TDS érték estére már a növények annyira el használják hogy max 5tds értékkel lesz nagyobb a tápozas előtti állapothoz képest. Ez már egy hét alatt +30tds plusz még a Garden táp is növeli egy kicsit. Így általában nálam a víz TDS nem csökken hanem nő. Pedig nálam is aktív talaj van. A víz kH és gH értéke is szépen növekszik. Ezt teljesen kő mentes akváriumba méregetem Tapatalk-kal küldve az én C2105-el Milyen talajod van?
|
2014. március 12., szerda 10:40 |
|
|
DeKol
Csatlakozott: 2011. február 27., vasárnap 12:54 Hozzászólások: 531 Tartózkodási hely: Debrecen
|
asera írta: Az aktív talajok lágyítják a vizet,ergó csalóka lesz a visszajelzés,amit a tds mérőn szeretnél látni.Azonkívűl pár ml. táp nem sokat változtat a tds értéken,pont annyit csal is az olcsóbb változatú eszköz.Hét végére már lehet hogy látnád a beöntött tápot,de a talaj màr vissza is lágyított valamennyit(vagy többet) Ezt én meg cáfolom. Mert én reggel amikor a fehér tápot adagolom a 18literesbe az 1ml-t akkor 15tel nő a TDS érték estére már a növények annyira el használják hogy max 5tds értékkel lesz nagyobb a tápozas előtti állapothoz képest. Ez már egy hét alatt +30tds plusz még a Garden táp is növeli egy kicsit. Így általában nálam a víz TDS nem csökken hanem nő. Pedig nálam is aktív talaj van. A víz kH és gH értéke is szépen növekszik. Ezt teljesen kő mentes akváriumba méregetem Tapatalk-kal küldve az én C2105-el
_________________ Sólyom Gábor
|
2014. március 12., szerda 10:19 |
|
|
asera
Csatlakozott: 2012. április 28., szombat 16:25 Hozzászólások: 2075 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Az aktív talajok lágyítják a vizet,ergó csalóka lesz a visszajelzés,amit a tds mérőn szeretnél látni.Azonkívűl pár ml. táp nem sokat változtat a tds értéken,pont annyit csal is az olcsóbb változatú eszköz.Hét végére már lehet hogy látnád a beöntött tápot,de a talaj màr vissza is lágyított valamennyit(vagy többet)
|
2014. március 12., szerda 9:51 |
|
|
DeKol
Csatlakozott: 2011. február 27., vasárnap 12:54 Hozzászólások: 531 Tartózkodási hely: Debrecen
|
asera írta: SlyChocolate írta: Sok helyen olvastam erről, illetve arról, hogy sok kolléga ez alapján lövi be a heti víz cserét. Nem KH/GH/PH-znak csak a vezetőképesség ami számít. Csapvizet elfelejtik és helyette visszasózzák az ozmót. Szerintetek ez jó megoldás-e a vízkeménység pontos beállítására, vagy ez egy felületes dolog? Jobb-e a hagyományos módszer? Ha már TDS akkor mely gyártó (műszere) cucca a legjobb erre a célra? Aktív talajjal nehezen működik a dolog. . Ezt jobban ki tudnád fejteni? Tapatalk-kal küldve az én C2105-el
_________________ Sólyom Gábor
|
2014. március 12., szerda 9:19 |
|
|
asera
|
SlyChocolate írta: Sok helyen olvastam erről, illetve arról, hogy sok kolléga ez alapján lövi be a heti víz cserét. Nem KH/GH/PH-znak csak a vezetőképesség ami számít. Csapvizet elfelejtik és helyette visszasózzák az ozmót. Szerintetek ez jó megoldás-e a vízkeménység pontos beállítására, vagy ez egy felületes dolog? Jobb-e a hagyományos módszer? Ha már TDS akkor mely gyártó (műszere) cucca a legjobb erre a célra? Aktív talajjal nehezen működik a dolog.
|
2014. március 11., kedd 21:22 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Sok helyen olvastam erről, illetve arról, hogy sok kolléga ez alapján lövi be a heti víz cserét. Nem KH/GH/PH-znak csak a vezetőképesség ami számít. Csapvizet elfelejtik és helyette visszasózzák az ozmót. Szerintetek ez jó megoldás-e a vízkeménység pontos beállítására, vagy ez egy felületes dolog? Jobb-e a hagyományos módszer? Ha már TDS akkor mely gyártó (műszere) cucca a legjobb erre a célra?
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2014. március 11., kedd 20:44 |
|
|