Szerző |
Üzenet |
Killer81
Barkács Szaki
Csatlakozott: 2010. február 9., kedd 19:24 Hozzászólások: 386 Tartózkodási hely: Létavértes - Debrecen
|
|
2014. április 1., kedd 18:18 |
|
|
Pemete
Csatlakozott: 2011. március 26., szombat 15:51 Hozzászólások: 145
|
asera írta: Pemete írta: asera írta: Na itt fejeztem be Kár, mert jól elbeszélgettünk Mindenesetre lásd be hogy nem lágyíthatja a talaj az akvárium vizét , ha csak nem tartalmaz , mondjuk trisót. Nem szeretnék Veled vitatkozni,hiszen azt sem tudom kit takar a nick név valójában,akváriumodat sem ismerem... Pedig szívesen nézegetném a képeket a naplódban.Tényleg nem szeretnék ezen tovább vitázni,legyen igazad,béke veled! Nem naplózom , eddig sem naplóztam ezután sem lesz rá időm. A 30 . számú akváriummal neveztem , de ehhez nem sok köze van a vízkémiához. Béke .
|
2014. április 1., kedd 15:52 |
|
|
asera
Csatlakozott: 2012. április 28., szombat 16:25 Hozzászólások: 2075 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Pemete írta: asera írta: Na itt fejeztem be Kár, mert jól elbeszélgettünk Mindenesetre lásd be hogy nem lágyíthatja a talaj az akvárium vizét , ha csak nem tartalmaz , mondjuk trisót. Nem szeretnék Veled vitatkozni,hiszen azt sem tudom kit takar a nick név valójában,akváriumodat sem ismerem... Pedig szívesen nézegetném a képeket a naplódban.Tényleg nem szeretnék ezen tovább vitázni,legyen igazad,béke veled!
|
2014. április 1., kedd 15:27 |
|
|
Pemete
|
asera írta: Na itt fejeztem be Kár, mert jól elbeszélgettünk Mindenesetre lásd be hogy nem lágyíthatja a talaj az akvárium vizét , ha csak nem tartalmaz , mondjuk trisót.
|
2014. április 1., kedd 15:23 |
|
|
asera
Csatlakozott: 2012. április 28., szombat 16:25 Hozzászólások: 2075 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Na itt fejeztem be
|
2014. április 1., kedd 15:03 |
|
|
Pemete
|
asera írta: A Knott konkrétan iszonyatosan lágyít az elején,de pl az Amazonia is. A Manado pedig keményít. Istáról nem nyilatkoznék egyenlőre,ki kellene próbálnom egy másik akváriumban is,hogy viselkedik. A Knott nem lágyít semennyire ha jártas vagy a vízkémiában akkor nem írsz ilyen butaságokat. A GH t stabilan tartja és a PH t egy kicsit lejjebb viszi , de ez egyszerű és a többi talaj is képes lehet rá , csak egy kis foszfátot kell hozzá keverni ami szépen lassan beoldódik.
|
2014. április 1., kedd 14:31 |
|
|
asera
|
A Knott konkrétan iszonyatosan lágyít az elején,de pl az Amazonia is. A Manado pedig keményít. Istáról nem nyilatkoznék egyenlőre,ki kellene próbálnom egy másik akváriumban is,hogy viselkedik.
|
2014. április 1., kedd 14:20 |
|
|
Pemete
|
asera írta: Idézet: Kerry barátom elmondása szerint a Tropicánál is ilyen módszer szerint tápozzák az akváriumokat. A tropicánál nem használnak agyagos talajt,hanem homokot,ami nem változtat semmit a víz értékeken. Az agyagos talaj nem befolyásolja a vezetőképességet pár hét használat után , de az igazán jó talajok kezdetben is stabalak kémiailag. Gondolj a garnéla talajokra , de a Knott is nagyon stabil. A többit nem próbáltam így arról nem is mondok véleményt.
|
2014. április 1., kedd 14:17 |
|
|
asera
|
Idézet: Kerry barátom elmondása szerint a Tropicánál is ilyen módszer szerint tápozzák az akváriumokat. A tropicánál nem használnak agyagos talajt,hanem homokot,ami nem változtat semmit a víz értékeken.
|
2014. április 1., kedd 13:28 |
|
|
Killer81
Barkács Szaki
Csatlakozott: 2010. február 9., kedd 19:24 Hozzászólások: 386 Tartózkodási hely: Létavértes - Debrecen
|
Engem nagyon bosszantott eddig, hogy állandó vízkémiai mérések híjján maximum a jelentkező problémák mutatják az irányt. Viszont mikor szétnéztem a víztesztek piacán, kiderült hogy többe kerül a hús, mint a leves. Nehogy annyit költsek már vízteszterekre, mint magára az akváriumra. Most meg pontosan tudom milyen tisztaságú ozmó-csapvíz keverékket használok és az milyen változást idéz elő a vízben. Tudom melyik az a pont, amikor fajul elfele a tápozás és mikor valamint mekkora vízcserével kell korrigálni a helyzetet. Számtalan profibb megoldás létezik ennél, de ennek úgy néz ki van értelme és nem megy rá a gatyám. A többinek már az idő a megmondhatója.
|
2014. április 1., kedd 12:06 |
|
|