Szerző |
Üzenet |
weak
Csatlakozott: 2011. augusztus 23., kedd 11:25 Hozzászólások: 300 Tartózkodási hely: Bp. IV.
|
Ez picit off, de a kókustejet a kókuszdió húsából nyerik préseléssel. A kókuszvíz az a cucc ami a kókuszban van amikor kinyitod. Kókusztejnek nevezik továbbá a levelében található tejszerű folyadékot...
Az összetétele maitt lehet érdekes a kókuszvíz...(?)
|
2012. január 29., vasárnap 8:59 |
|
|
tibicuk
Csatlakozott: 2011. szeptember 2., péntek 16:26 Hozzászólások: 571
|
Én többször vettem kókuszt , és nem volt benne "tej".Átlátszó víz volt benne,vagy legalább is kissé opálos.Szerintem az csak valamiféle reklám,hogy fehér folyadékot tartalmaz.
_________________
|
2012. január 29., vasárnap 7:54 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
weak írta: A kókuszvizet a kókusz állítja elő Amikor felpattintod a kókuszt akkor ott van benne (ha friss akkor teljesen átlátszó) kókuszvíz. Tudtommal, a kókusz tejet állít elő, kókusztej. De ha a kettő ugyanaz akkor oké, bár ezt én sem tudom.
_________________ K.Tamás
|
2012. január 28., szombat 22:17 |
|
|
weak
Csatlakozott: 2011. augusztus 23., kedd 11:25 Hozzászólások: 300 Tartózkodási hely: Bp. IV.
|
Mexx2 írta: Elég fura. Kérdés, hogyan állítják elő a kókuszvizet (arányok)? Meg, nem vízinövényeken tesztelték hanem haszonnövényeken. De valahol logikus, hogyha a növények jót tesznek emberi és állati szervezetnek akkor nem lehetetlen, hogy más növény is hasznosítani tudja. A kókuszvizet a kókusz állítja elő Amikor felpattintod a kókuszt akkor ott van benne (ha friss akkor teljesen átlátszó) kókuszvíz. Pesze, ha jól tudom... (nyilván itt valamiféle sterilizálási folyamaton átesett termékről lehet szó) Az összetétele biztos mutat valamit a hozzáértőknek. Nagyjából arról írnak, hogy a kókuszvíz olyan anyagok kombinációját tartalmazza amely serkenti a növények gyökereinek fejlődését és megvédi azokat. Kísérlet során bebizonyosodott hogy kókuszvízzel - valami módon - kezelt paradicsom és feketebors esetében rövidebb idő alatt erősebb gyökerek nőttek, mint a kontrollcsoportnál. Csak így röviden, szabadon
|
2012. január 28., szombat 21:38 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Elég fura. Kérdés, hogyan állítják elő a kókuszvizet (arányok)? Meg, nem vízinövényeken tesztelték hanem haszonnövényeken. De valahol logikus, hogyha a növények jót tesznek emberi és állati szervezetnek akkor nem lehetetlen, hogy más növény is hasznosítani tudja.
_________________ K.Tamás
|
2012. január 28., szombat 20:39 |
|
|
Köteles
Csatlakozott: 2010. március 3., szerda 20:26 Hozzászólások: 159
|
Engem is , főleg az , hogy egy szót sem értek. Tudom a Google a barátod
|
2012. január 28., szombat 20:29 |
|
|
weak
Csatlakozott: 2011. augusztus 23., kedd 11:25 Hozzászólások: 300 Tartózkodási hely: Bp. IV.
|
Cytokinin forrás keresés közben találtam néhány érdekességet, viszont egyéb ismeret hiányában nem tudom, hogy lehet-e bármiféle kedvező, vagy kedvezőtlen hatása a vízinövények fejlődésére stresszhelyzetben. 100g kókuszvíz: Találtam kísérleteket, cikkeket, íme az egyikből egy kiollózott rész: Research Findings According to a 2009 article in Current Science, the purity of coconut water makes it an ideal medium in which to grow a type of bacteria that is beneficial to plant propagation. Rhizobacteria exerts "a positive influence on the plant growth especially under stress conditions," according to the article. The rhizobacteria is thought to not only promote more rapid root formation but to create a barrier for diseases that could kill the roots and ultimately the entire plant.
Experimentation Tomato and black pepper seeds treated with bacteria produced in naturally sterile coconut water sprouted more quickly and produced stronger healthier roots. Packed with amino acids, minerals and vitamins, coconut water provides an uncontaminated nutritional supplement for bacteria important to plant growth.
Significant Differences While coconut water seemed to have no effect on leaf production and seedling weight in tests reported in the Current Science article, there was a measurable difference in the height and shoot weight of the plants when treated with coconut water.
Other Tests In further research conducted in 2008 at the University of Karachi in Pakistan, kiwi seedlings showed significantly higher growth activity when treated with a coconut water solution than those that were not. Decay was also more rapid in plant shoots not treated with coconut water. The decay was reversed once the shoots were returned to the coconut water solution.
Summary The plants used in the experiments performed better if the bacterial growth medium was produced using coconut water. In India, a major producer of black pepper, plant propagation is done using cuttings from plant runners. Farmers there routinely treat the cuttings with coconut water before transferring them to nurseries.
Érdekes és engem totál elgondolkodtatott
|
2012. január 28., szombat 20:12 |
|
|