|
|
|
Pontos idő: 2024. november 29., péntek 15:39
|
Karbonátkeménység és Ph értékek
Szerző |
Üzenet |
N-emy
Barkács Szaki
Csatlakozott: 2011. szeptember 23., péntek 12:41 Hozzászólások: 590 Tartózkodási hely: Hatvan
|
Meg tudná valaki mondani ,hogy a víz forralásával a karbonát keménységet hány százalékkal lehet lejjebb vinni a csapvízben?
|
2016. január 29., péntek 18:56 |
|
|
AQViktor
Csatlakozott: 2011. október 1., szombat 10:46 Hozzászólások: 1584 Tartózkodási hely: Eger
|
Egerben pl. 20GH-s és 13NK-s víz folyik a csapból, úgyhogy az nem is olyan vészes...
|
2012. február 5., vasárnap 17:10 |
|
|
AQViktor
Csatlakozott: 2011. október 1., szombat 10:46 Hozzászólások: 1584 Tartózkodási hely: Eger
|
A német keménységi fok a CaO egytizede , tehát 14,31 a GH és a KH-is átlagosan.
|
2012. február 5., vasárnap 13:58 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Valaki nekem magyarázza már meg, ha megkérhetem, mert most kicsit összezavarodtam.
Ez egy 2008-as adat a Debreceni vímű honlapjáról Kérdésem, hogy hogy is van ez?
Összes keménység: mérték.e.(CaOmg/L) -átlag: 143,1 -min.: 75,9 -max.: 178,8
Karbonát keménység: (CaOmg/L) ugyanazok az értékek
Szóval ha én jól tudom akkor az összkeménység jele:GH mértékegysége: nk
És én akkor azt látom, hogy a víz átlagosan 143,1 nk-jú???
_________________ K.Tamás
|
2012. február 5., vasárnap 13:38 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Dredd107 írta: Üdvözletem!
Minap sikerült pontos méréseket végeznem Ph ügyileg, melynek eredménye az esti órákban 7,8 míg reggelre 8,3 volt. A helyi vízmű adatai alapján a karbonátkeménység Tiszafüreden átlag 52. Mindkét érték magas. A CO2 nagyobb dózisú adagolása tudomásom szerint nem fog a probléma megoldásához vezetni a magas karbonátkeménység miatt. Elég lehet ph - alkalmazása vagy .... ? A karbonátkeménységet vízlágyító hiányában miféle módon tudom jelentősen csökkenteni.
Megoldást szeretnék kérni fentiekre, hogy az értékek a növényes akikban evárható szintre álljanak be.
Köszönettel Nagyon nem stimmel nekem az a karbonátkeménység /52 ???!!!/ Sajna csak a jó öreg vízforralás nyújt némi megoldást.
2011. szeptember 9., péntek 13:35 |
|
|
Dredd107
Csatlakozott: 2011. augusztus 4., csütörtök 20:51 Hozzászólások: 170 Tartózkodási hely: Tiszafüred
|
Üdvözletem!
Minap sikerült pontos méréseket végeznem Ph ügyileg, melynek eredménye az esti órákban 7,8 míg reggelre 8,3 volt. A helyi vízmű adatai alapján a karbonátkeménység Tiszafüreden átlag 52. Mindkét érték magas. A CO2 nagyobb dózisú adagolása tudomásom szerint nem fog a probléma megoldásához vezetni a magas karbonátkeménység miatt. Elég lehet ph - alkalmazása vagy .... ? A karbonátkeménységet vízlágyító hiányában miféle módon tudom jelentősen csökkenteni.
Megoldást szeretnék kérni fentiekre, hogy az értékek a növényes akikban evárható szintre álljanak be.
Köszönettel
|
2011. szeptember 9., péntek 11:14 |
|
|