Szerző |
Üzenet |
Multis
Csatlakozott: 2014. január 18., szombat 7:20 Hozzászólások: 706 Tartózkodási hely: Tiszacsege
|
_________________ Isten hozott a földi pokolban...
|
2014. december 19., péntek 15:15 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
SlyChocolate írta: A titok csak annyi légmentes legyen minden összekötő tömlő. Hát igen! Ezt a legnehezebb megvalósítani. Ugyanis érdemes vastagabb pl 16/22-es csővel dolgozni, de! Ha ezt megtölti az ember vízzel pl csapvízzel azt lefordítva a cső végeit a vedrek aljára kell nyomni. Ekkor szokott levegő jutni a csőbe, ami csökkenti/gátolja az átfolyást, hisz levegő és mindig az áramlás ellen dolgozik. A megoldás a légbuborék eltávolítására tök egyszerű. Legalább háromszor-négyszer annyi víz legyen az első vödörben mint a másodikba. Ha jutott is levegő a csőbe a két vízszint között fellépő kiegyenlítődés, áramlás kitolja a bubit a kevesebb vizet tartalmazó vödörbe. Miközben beáll a vízszint.
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2014. november 1., szombat 6:03 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
boszeb írta: Értem én, csak arra gondoltam hogy a klórt ki lehetne szűrni, meg a vezetékekben lévő sok szart. A Kor ellen ott van az antiklor vagy aquatan a többi ne oszt nem szoroz . De ha gondolod olcsóbb felszerelni egy külön szénszűrőt a csapra csak a klór miatt , mint valamit elbaltázni a gépen .
2014. március 20., csütörtök 21:45 |
|
|
boszeb
Csatlakozott: 2011. október 20., csütörtök 10:07 Hozzászólások: 397 Tartózkodási hely: Keszthely
|
Értem én, csak arra gondoltam hogy a klórt ki lehetne szűrni, meg a vezetékekben lévő sok szart.
_________________ Az van tisztességesen megcsinálva amit te magad megcsinálsz!
|
2014. március 20., csütörtök 20:54 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
T.Tamás30 írta: Szerintem arra gondolt,hogy nem kell megbolygatni a rendszert,nyugodtan keverheted csapvízzel az RO-t. Igen erre gondoltam.
2014. március 20., csütörtök 20:37 |
|
|
T.Tamás30
Csatlakozott: 2011. december 15., csütörtök 12:31 Hozzászólások: 1981 Tartózkodási hely: Kiskunhalas
|
Szerintem arra gondolt,hogy nem kell megbolygatni a rendszert,nyugodtan keverheted csapvízzel az RO-t.
|
2014. március 20., csütörtök 20:35 |
|
|
boszeb
Csatlakozott: 2011. október 20., csütörtök 10:07 Hozzászólások: 397 Tartózkodási hely: Keszthely
|
Nem értem arra gondolsz hogy ne csapoljam meg a membrán előtt? Vagy azt a szürke tekerős csapot szereljem ki(egyébként így kaptam).
|
2014. március 20., csütörtök 20:20 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
boszeb írta: Van még kérdésem:) Melyik csatlakozó jobb a Quick vagy a Jaco? Arra gondoltam megcsapolom a szénszűrő és a membránház között a rendszert és így lesz szűrt csapvizem amit keverhetek a ro vízhez. A szennyvízre kell áramlásszabályozó? Mert a membránházon van egy szelep. A tiszta vízre ha csapot szerelek akkor nem kell visszacsapószelep ugye? Mi kellene még? Nem nagyon kellene ezt a dolgot túlvariálni , mert ha az kiszürt ásványi anyagok nem tudnak távozni a membránból akkor eltömődik és pillanatok alatt tönkre teszed. Nincs a csapvízben annyi cucc , hogy az a kevés ásványi anyag problémát okozzon. Ha algád lesz az nem ezért jön. Persze ez csak az én véleményem.
2014. március 20., csütörtök 19:25 |
|
|
boszeb
|
Van még kérdésem:) Melyik csatlakozó jobb a Quick vagy a Jaco? Arra gondoltam megcsapolom a szénszűrő és a membránház között a rendszert és így lesz szűrt csapvizem amit keverhetek a ro vízhez. A szennyvízre kell áramlásszabályozó? Mert a membránházon van egy szelep. A tiszta vízre ha csapot szerelek akkor nem kell visszacsapószelep ugye? Mi kellene még?
|
2014. március 20., csütörtök 15:57 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
boszeb írta: Sziasztok! Lehet úgy összerakni a ro szűrőt, hogy a membrán előtti csövet megcsapolva tisztított csapvizet kapjak és ezt tudjam keverni ro vízzel? Ha egy nagynyomású hármas elosztóval csapolod meg akkor minden további nélkül.
2014. március 17., hétfő 23:50 |
|
|