|
Pontos idő: 2024. november 29., péntek 17:28
|
Fordított ozmózis (RO = Reverse Osmosis)
Szerző |
Üzenet |
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
mardelboy írta: Sziasztok!
Mivel beindítottam a nagy akvámat, gondoltam lágyítok a helyi csapvizen ami 16 gh. Hogyan tegyen ezt ha mondjuk nincsen RO készülékem, és mi lenne az optimális a növényeimnek illetve az alga távoltartásában? Próbálkoztam a forralással, de tavaj a tigris garniknál még havat is olvasztottam! Amíg jönnek a válaszok esetleg ide is bekukkanthatsz. http://forum.tropicalfish.hu/viewtopic.php?f=16&t=93
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2011. október 10., hétfő 16:22 |
|
|
N-emy
Barkács Szaki
Csatlakozott: 2011. szeptember 23., péntek 12:41 Hozzászólások: 590 Tartózkodási hely: Hatvan
|
mardelboy írta: Sziasztok!
Mivel beindítottam a nagy akvámat, gondoltam lágyítok a helyi csapvizen ami 16 gh. Hogyan tegyen ezt ha mondjuk nincsen RO készülékem, és mi lenne az optimális a növényeimnek illetve az alga távoltartásában? Próbálkoztam a forralással, de tavaj a tigris garniknál még havat is olvasztottam! Én a 16Gh-s vizet azért nem mondanám nagyon keménynek.Nálam a tigris garnik is simán elvannak a 15Gh-s vízben. Ebben a paraméterben majdnem minden növény tartható és az algásodást is inkább a magas "kh" okozhatja ,de azt forralással meg lehet szüntetni.
|
2011. október 10., hétfő 15:35 |
|
|
mardelboy
Csatlakozott: 2011. augusztus 11., csütörtök 20:29 Hozzászólások: 244 Tartózkodási hely: Bp- Zugló
|
Sziasztok!
Mivel beindítottam a nagy akvámat, gondoltam lágyítok a helyi csapvizen ami 16 gh. Hogyan tegyen ezt ha mondjuk nincsen RO készülékem, és mi lenne az optimális a növényeimnek illetve az alga távoltartásában? Próbálkoztam a forralással, de tavaj a tigris garniknál még havat is olvasztottam!
|
2011. október 10., hétfő 9:52 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
KaZe írta: Azt szeretem az ozmókészülékben, hogy olyan nagyon kis praktikus. Én anno a "kiscsapos", konyhába felszerelhető változatot vettem és nem bántam meg kicsit se. Azontúl, hogy az ember tiszta vizet iszik, azzal főz, a vízforraló és az edények nem lesznek vízkövesek, nem mellékesen egészen véletlenül, hogy hogy nem, akváriumhoz is használható. És most itt a legújabb fejlesztés: az újszülött gyermekcsénknek száraz a bőre, az egri víz meg egyébként is szárít, mint a nap, hát apukának rögtön adta magát a RO. A kiskádba nem kell sok, a vízforralóval meg simán be lehet különösebb probléma nélkül állítani a megfelelő vízhőmérsékletet. Ismét egy újabb pont, ami az akváriumi vízcserét megelőzi és bomba biztos argumentum. Ajánlom szeretettel a gyermektervezés előtt álló, még berendezéssel nem rendelkező akvarista szaktársaknak. Jelentem, a baba bőre a RO víztől még a bársonynál is puhább. Milyen igazad van !! Bizony nem mindegy , hogy egy vacak klóros -hipós vízzel , vagy egy teljesen neutrális simogató közeggel találkozik a baba bőr
2011. augusztus 14., vasárnap 21:33 |
|
|
KaZe
Csatlakozott: 2011. március 31., csütörtök 13:24 Hozzászólások: 685 Tartózkodási hely: Eger
|
Azt szeretem az ozmókészülékben, hogy olyan nagyon kis praktikus. Én anno a "kiscsapos", konyhába felszerelhető változatot vettem és nem bántam meg kicsit se. Azontúl, hogy az ember tiszta vizet iszik, azzal főz, a vízforraló és az edények nem lesznek vízkövesek, nem mellékesen egészen véletlenül, hogy hogy nem, akváriumhoz is használható. És most itt a legújabb fejlesztés: az újszülött gyermekcsénknek száraz a bőre, az egri víz meg egyébként is szárít, mint a nap, hát apukának rögtön adta magát a RO. A kiskádba nem kell sok, a vízforralóval meg simán be lehet különösebb probléma nélkül állítani a megfelelő vízhőmérsékletet. Ismét egy újabb pont, ami az akváriumi vízcserét megelőzi és bomba biztos argumentum. Ajánlom szeretettel a gyermektervezés előtt álló, még berendezéssel nem rendelkező akvarista szaktársaknak. Jelentem, a baba bőre a RO víztől még a bársonynál is puhább.
2011. augusztus 14., vasárnap 21:15 |
|
|
dentalman
|
csabi1987 írta: Hali! Olyan kérdésem lenne hogy kinek mi a tapasztalata az Aquariosmo készülék vízhozamával? Lövésem sincs mennyi nálunk a víz nyomás. Csak kíváncsi lennék hogy aki ilyen készüléket használ alacsonyabb nyomáson annak mennyi a lágyvíz/szennyvíz aránya. Ha minden igaz akkor ma megérkezik a készülék, de már nem bírok várni addig. Köszi a válaszokat! Attól függ milyen cuccot vettél. Ha valami hobby szerkentyüt , akkor nem lesz gondod a vízhozamra , mert pld a napi 190 literes cucc mellett megőszűl az ember. Egy komolyabb 5-600 napos osmónál pedig figyelned kell , hogy el ne öntsd a lakást és a lenti szomszédot osmóvízzel , ha elfelejted elzárni. 3-4 bar víznyomással a jobb cuccok nagyon jól működnek , ha nincs ennyi ,-ami színte kizárt- lehet venni hozzá nyomásfokozó pumpát. Egy jobb cucc -pld amit Papóék forgalmaznak -elérheti akár a fele-fele arányt . Az áteresztő menbrán fügvénye és minősége a kérdés kúlcsa. Sok mindentől függ egyébbként .Az enyémen kicseréltük a visszacsapó szelepet és egyharmaddal megnőtt a vízhozam. Nem tudom milyen cuccot vettél , így nehéz mindenre válaszólni.
|
2011. július 28., csütörtök 10:29 |
|
|
csabi1987
Csatlakozott: 2011. július 7., csütörtök 15:47 Hozzászólások: 116
|
Hali! Olyan kérdésem lenne hogy kinek mi a tapasztalata az Aquariosmo készülék vízhozamával? Lövésem sincs mennyi nálunk a víz nyomás. Csak kíváncsi lennék hogy aki ilyen készüléket használ alacsonyabb nyomáson annak mennyi a lágyvíz/szennyvíz aránya. Ha minden igaz akkor ma megérkezik a készülék, de már nem bírok várni addig. Köszi a válaszokat!
|
2011. július 28., csütörtök 9:19 |
|
|
csabi1987
|
Akkor jó! Na jó most már ennyi, mert már engem idegesít hogy ennyit kérdezek. Köszi a segítséget Papó! Remélem jövőhónapba már az enyimé lesz a készülék. .)
|
2011. július 10., vasárnap 21:19 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
csabi1987 írta: Értem. Olyat lehet csinálni hogy csak rákötöm vagy csavarom mondjuk a fürdőszoba csapjára és kiengedek mondjuk 20 liter vizet, magyarán hogyha én csak az akvárium miatt veszek egy ilyen készüléket meglehet-e oldani úgy hogy csak hetente 1x-er használjam? Természetesen.
2011. július 10., vasárnap 21:18 |
|
|
csabi1987
|
Értem. Olyat lehet csinálni hogy csak rákötöm vagy csavarom mondjuk a fürdőszoba csapjára és kiengedek mondjuk 20 liter vizet, magyarán hogyha én csak az akvárium miatt veszek egy ilyen készüléket meglehet-e oldani úgy hogy csak hetente 1x-er használjam?
|
2011. július 10., vasárnap 21:13 |
|
|