Szerző |
Üzenet |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
asera írta: Külömböző gyártmányú membránokat összeköthetjük? Vagy teljesen meg kell egyezniük? Nem kell egyezniük a gyártmányoknak . Nekem van Pentac és koreai is egy szerkezetben.
2013. június 24., hétfő 20:26 |
|
|
asera
Csatlakozott: 2012. április 28., szombat 16:25 Hozzászólások: 2075 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Külömböző gyártmányú membránokat összeköthetjük? Vagy teljesen meg kell egyezniük?
|
2013. június 24., hétfő 20:00 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
dz1 írta: "de több mint fele lesz a hasznos víz" Nem szennyvizet akartál volna véletlenül írni? Nem ,hasznos vizet akartam .
2013. június 23., vasárnap 13:16 |
|
|
dz1
Csatlakozott: 2013. február 1., péntek 18:42 Hozzászólások: 133 Tartózkodási hely: Nagykanizsa
|
"de több mint fele lesz a hasznos víz" Nem szennyvizet akartál volna véletlenül írni?
|
2013. június 23., vasárnap 12:32 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
dz1 írta: papó írta: SlyChocolate írta: Ha jól értem a séma rajzott akkor az alsó membrán az első a fölső a második a sorban... Tudjuk a víz nyomása nagyon meghatározó abban, hogy mennyi vizet ad a szűrőnk óránként. Épp ezért nem értem miért kapcsoltad össze egy T idomban a két membrán tiszta víz csöveit? Hisz az elő membránon jóval nagyobb a víz nyomása mint az utána lévőben. És mivel a második az első elfolyó vizét hasznosítja így kisebb bemeneti nyomás mellett jóval kisebb kimeneti nyomása lesz. Valószínűleg az első visszadolgozik a T idomon keresztül a másodikra. Lehet tévedek nem vagyok benne a vízszerelési dolgokban. De én inkább hagytam volna a két membrán tiszta vizes csöveit külön-külön. Így nem lehet az, hogy az eltérő kimeneti víz nyomások miatt ellen dolgozzon a két membrán. A két membránban kiegyenlítődik a nyomás . Ugyan akkora a másodikban is mint az elsőben. Elfolyó szennyvíz viszont bőven lefeleződik , tehát több a hasznos. Üdv. Papó! Ez elég érdekes amit írsz, Én egy 75GDP-és (283l/nap) 1membrános RO-t használok, amivel 10L RO víz mellet 20L szennyvíz keletkezik. Ha jól értelmezem amit írsz akkor elvileg egy második membrán beépítésévél akár fele-fele ro/szenyvíz arányt is el lehet érni És hogy alakul az ro/szennyvíz arány, ha mondjuk 2db. 75GDP-ÉS teljesítményű helyett 1db. 150GDP-ÉS teljesítményű membránt használok? Rosszabb lesz mint ha 2db. fele akkora membránt használnék sorba kötve? Ha 2 db 75 gallonos membránt használsz akkor Kb . ugyanannyi lesz a teljesítmény mint egy 150 s membránnal , de több mint fele lesz a hasznos víz. Ez nem elmélet , hanem a gyakorlatban mért valóság . Először én sem akartam tudomásul venni ,,,
2013. június 23., vasárnap 11:46 |
|
|
dz1
Csatlakozott: 2013. február 1., péntek 18:42 Hozzászólások: 133 Tartózkodási hely: Nagykanizsa
|
papó írta: SlyChocolate írta: Ha jól értem a séma rajzott akkor az alsó membrán az első a fölső a második a sorban... Tudjuk a víz nyomása nagyon meghatározó abban, hogy mennyi vizet ad a szűrőnk óránként. Épp ezért nem értem miért kapcsoltad össze egy T idomban a két membrán tiszta víz csöveit? Hisz az elő membránon jóval nagyobb a víz nyomása mint az utána lévőben. És mivel a második az első elfolyó vizét hasznosítja így kisebb bemeneti nyomás mellett jóval kisebb kimeneti nyomása lesz. Valószínűleg az első visszadolgozik a T idomon keresztül a másodikra. Lehet tévedek nem vagyok benne a vízszerelési dolgokban. De én inkább hagytam volna a két membrán tiszta vizes csöveit külön-külön. Így nem lehet az, hogy az eltérő kimeneti víz nyomások miatt ellen dolgozzon a két membrán. A két membránban kiegyenlítődik a nyomás . Ugyan akkora a másodikban is mint az elsőben. Elfolyó szennyvíz viszont bőven lefeleződik , tehát több a hasznos. Üdv. Papó! Ez elég érdekes amit írsz, Én egy 75GDP-és (283l/nap) 1membrános RO-t használok, amivel 10L RO víz mellet 20L szennyvíz keletkezik. Ha jól értelmezem amit írsz akkor elvileg egy második membrán beépítésévél akár fele-fele ro/szenyvíz arányt is el lehet érni És hogy alakul az ro/szennyvíz arány, ha mondjuk 2db. 75GDP-ÉS teljesítményű helyett 1db. 150GDP-ÉS teljesítményű membránt használok? Rosszabb lesz mint ha 2db. fele akkora membránt használnék sorba kötve?
|
2013. június 23., vasárnap 11:40 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
SlyChocolate írta: Ha jól értem a séma rajzott akkor az alsó membrán az első a fölső a második a sorban... Tudjuk a víz nyomása nagyon meghatározó abban, hogy mennyi vizet ad a szűrőnk óránként. Épp ezért nem értem miért kapcsoltad össze egy T idomban a két membrán tiszta víz csöveit? Hisz az elő membránon jóval nagyobb a víz nyomása mint az utána lévőben. És mivel a második az első elfolyó vizét hasznosítja így kisebb bemeneti nyomás mellett jóval kisebb kimeneti nyomása lesz. Valószínűleg az első visszadolgozik a T idomon keresztül a másodikra. Lehet tévedek nem vagyok benne a vízszerelési dolgokban. De én inkább hagytam volna a két membrán tiszta vizes csöveit külön-külön. Így nem lehet az, hogy az eltérő kimeneti víz nyomások miatt ellen dolgozzon a két membrán. A két membránban kiegyenlítődik a nyomás . Ugyan akkora a másodikban is mint az elsőben. Elfolyó szennyvíz viszont bőven lefeleződik , tehát több a hasznos.
2013. június 23., vasárnap 10:31 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Ha jól értem a séma rajzott akkor az alsó membrán az első a fölső a második a sorban... Tudjuk a víz nyomása nagyon meghatározó abban, hogy mennyi vizet ad a szűrőnk óránként. Épp ezért nem értem miért kapcsoltad össze egy T idomban a két membrán tiszta víz csöveit? Hisz az elő membránon jóval nagyobb a víz nyomása mint az utána lévőben. És mivel a második az első elfolyó vizét hasznosítja így kisebb bemeneti nyomás mellett jóval kisebb kimeneti nyomása lesz. Valószínűleg az első visszadolgozik a T idomon keresztül a másodikra. Lehet tévedek nem vagyok benne a vízszerelési dolgokban. De én inkább hagytam volna a két membrán tiszta vizes csöveit külön-külön. Így nem lehet az, hogy az eltérő kimeneti víz nyomások miatt ellen dolgozzon a két membrán.
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2013. június 23., vasárnap 5:41 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Egy provizórikus rajz, hogyan is tudjuk megsokszorozni az ozmó teljesítményét nyomásfokozó pumpa nélkül. A zöld nyilak jelzik a víz és a tisztított víz útját. A piros a szennyvíz. Nyilvánvaló , hogy a berendezésünk dupla membránnal dupla hasznos vizet fog szolgáltatni . Nálunk a boltban ilyen elven müködik a berendezés évek óta. Ez már tuti jó
2013. június 21., péntek 19:16 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
És?
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2013. február 24., vasárnap 0:37 |
|
|