|
Pontos idő: 2024. november 29., péntek 21:56
|
Fordított ozmózis (RO = Reverse Osmosis)
Szerző |
Üzenet |
herbman
Csatlakozott: 2011. szeptember 8., csütörtök 11:06 Hozzászólások: 62
|
asera írta: Összeraktam a az ozmót,mit is mondjak... egy csapon van a mosógéppel,eddig egy mosás egy kanna volt,most bajba leszünk,mert szerintem megháromszorozódott a sebesség ahogy jön az ozmóvíz ugyanannyi szennyvízhez valamit ki kell találnom sürgősen Ha már ketten is írjátok a megnövekedett vízhozamot , akkor én is bővítek.
|
2013. július 5., péntek 13:04 |
|
|
asera
Csatlakozott: 2012. április 28., szombat 16:25 Hozzászólások: 2075 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Összeraktam a az ozmót,mit is mondjak... egy csapon van a mosógéppel,eddig egy mosás egy kanna volt,most bajba leszünk,mert szerintem megháromszorozódott a sebesség ahogy jön az ozmóvíz ugyanannyi szennyvízhez valamit ki kell találnom sürgősen
|
2013. július 5., péntek 11:50 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
tibicuk írta: Sikerült bekötni a cuccot. Az öblítőszelep annyiban van másképp,hogy nincs második T idom,tehát nincs visszavezetve a szennyvízcsőhöz,hanem simán az öblítőszelepből folyik a víz.3 kivezető van a cuccon,egy a tiszta víznek,+ kettő a szennyvíznek. Mivel nincs még egy T idom,ezért így van megoldva.Ezt tulajdonképpen nem is kellett piszkálni,mert maradt,ahol eddig volt.
Durván jön a tiszta víz.Gyakorlatilag dupla sebességgel.Most biztosan nem lehet magára hagyni a hordót,mert pillanatok alatt megtelik. Asszem be kell szereznem egy riasztót. " Az öblítőszelep annyiban van másképp,hogy nincs második T idom,tehát nincs visszavezetve a szennyvízcsőhöz,hanem simán az öblítőszelepből folyik a víz.3 kivezető van a cuccon,egy a tiszta víznek,+ kettő a szennyvíznek." Ez is nagyon jó megoldás. Gyakorlatilag ugyan úgy működik.
2013. július 4., csütörtök 19:59 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
tibicuk írta: Sikerült bekötni a cuccot. Az öblítőszelep annyiban van másképp,hogy nincs második T idom,tehát nincs visszavezetve a szennyvízcsőhöz,hanem simán az öblítőszelepből folyik a víz.3 kivezető van a cuccon,egy a tiszta víznek,+ kettő a szennyvíznek. Mivel nincs még egy T idom,ezért így van megoldva.Ezt tulajdonképpen nem is kellett piszkálni,mert maradt,ahol eddig volt.
Durván jön a tiszta víz.Gyakorlatilag dupla sebességgel.Most biztosan nem lehet magára hagyni a hordót,mert pillanatok alatt megtelik. Asszem be kell szereznem egy riasztót. Nálam gyakorlatilag kevesebb a szennyvíz. Hamar vissza fog jönni a bővítés ára. Képzeld el ha nagyobb membránjaid lennének...
2013. július 4., csütörtök 19:57 |
|
|
tibicuk
Csatlakozott: 2011. szeptember 2., péntek 16:26 Hozzászólások: 571
|
Sikerült bekötni a cuccot. Az öblítőszelep annyiban van másképp,hogy nincs második T idom,tehát nincs visszavezetve a szennyvízcsőhöz,hanem simán az öblítőszelepből folyik a víz.3 kivezető van a cuccon,egy a tiszta víznek,+ kettő a szennyvíznek. Mivel nincs még egy T idom,ezért így van megoldva.Ezt tulajdonképpen nem is kellett piszkálni,mert maradt,ahol eddig volt.
Durván jön a tiszta víz.Gyakorlatilag dupla sebességgel.Most biztosan nem lehet magára hagyni a hordót,mert pillanatok alatt megtelik. Asszem be kell szereznem egy riasztót.
2013. július 4., csütörtök 19:37 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
A visszamosó csap elhelyezése a bővített berendezésen Mint a képen látszik : A visszacsapó szelep kikerülésével a nyomás lecsökken a membránházakban és fellazulnak a tekercsek. Ezáltal a membránok ki tudnak tisztulni a lerakódásoktól .
2013. július 4., csütörtök 18:34 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
asera írta: Asszem 75 gallonos.de kb. szerintem olyan 200 liter/nap,amit tud. Holnap megy pü.
2013. június 25., kedd 20:39 |
|
|
asera
Csatlakozott: 2012. április 28., szombat 16:25 Hozzászólások: 2075 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Asszem 75 gallonos.de kb. szerintem olyan 200 liter/nap,amit tud.
|
2013. június 25., kedd 20:28 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
asera írta: Mennyibe kerül kb. 1 membrán,ha én tuningolni szeretném a cuccomat? Kell egy ház is hozzá. Most hány gallonos az ozmód ?
2013. június 25., kedd 18:21 |
|
|
asera
|
Mennyibe kerül kb. 1 membrán,ha én tuningolni szeretném a cuccomat?
|
2013. június 25., kedd 9:28 |
|
|