Szerző |
Üzenet |
asera
Csatlakozott: 2012. április 28., szombat 16:25 Hozzászólások: 2075 Tartózkodási hely: Debrecen
|
SlyChocolate írta: papó írta: A visszamosó csap elhelyezése a bővített berendezésen Mint a képen látszik : A visszacsapó szelep kikerülésével a nyomás lecsökken a membránházakban és fellazulnak a tekercsek. Ezáltal a membránok ki tudnak tisztulni a lerakódásoktól . Jut eszembe a téma! Amin akkor átsiklottam. Ezt milyen sűrűn kell csinálni? Ha nincs ilyen csap akkor gondolom elég lehet ha leszedem a visszacsapókat a csövek végéről. Majd ezt követően úgy tolom át a vizet a szűrőn? Egyáltalán kellenek azok a visszacsapók a kimenő csövekre? Visszacsapó nélkűl szabadon áramlik a vized a lefolyóba. Többféle nyomásértékű létezik,ez határozza meg,a "piszkos" vized mennyiségét a tisztához képest. Az én ozmó készülékem gyári visszacsapójával 8:1 !! volt az arány Némi tuning után(plussz egy membrán) visszacsapót úgy állítottam be,hogy 2:1 az arány. Kicsit barátságosabb.
|
2014. január 7., kedd 9:39 |
|
|
tibicuk
Csatlakozott: 2011. szeptember 2., péntek 16:26 Hozzászólások: 571
|
Én minden használat után átöblítem úgy 3-5 percig.
2014. január 7., kedd 8:27 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
papó írta: A visszacsapók is szabályozzák az átfolyást. Ha leszeded tisztításnál - de csak akkor - mást nyomást kap a főmembrán és tisztul. Ezt milyen sűrün érdemes csinálni? Mennyi ideig mosatod a membránt?
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2014. január 7., kedd 6:16 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
A visszacsapók is szabályozzák az átfolyást. Ha leszeded tisztításnál - de csak akkor - mást nyomást kap a főmembrán és tisztul.
2014. január 6., hétfő 22:54 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
papó írta: A visszamosó csap elhelyezése a bővített berendezésen Mint a képen látszik : A visszacsapó szelep kikerülésével a nyomás lecsökken a membránházakban és fellazulnak a tekercsek. Ezáltal a membránok ki tudnak tisztulni a lerakódásoktól . Jut eszembe a téma! Amin akkor átsiklottam. Ezt milyen sűrűn kell csinálni? Ha nincs ilyen csap akkor gondolom elég lehet ha leszedem a visszacsapókat a csövek végéről. Majd ezt követően úgy tolom át a vizet a szűrőn? Egyáltalán kellenek azok a visszacsapók a kimenő csövekre?
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2014. január 6., hétfő 22:33 |
|
|
SlyChocolate
|
papó írta: SlyChocolate írta: Valaki tudna tippet adni honnét lehetne kb. 3 méter ozmó csövet (a fehér, kemény falú cső) egyben beszerezni? Az infót előre is köszönöm... Tőlem. Akkor megdumáltuk... Hamarosan (remélem) ez ügyben is tudunk talizni. Köszi Papó!
|
2013. november 17., vasárnap 22:07 |
|
|
T.Tamás30
Csatlakozott: 2011. december 15., csütörtök 12:31 Hozzászólások: 1981 Tartózkodási hely: Kiskunhalas
|
Lehet hogy túl kézenfekvő volt a kérdésre a válasz
|
2013. november 17., vasárnap 22:06 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
SlyChocolate írta: Valaki tudna tippet adni honnét lehetne kb. 3 méter ozmó csövet (a fehér, kemény falú cső) egyben beszerezni? Az infót előre is köszönöm... Tőlem.
2013. november 17., vasárnap 22:01 |
|
|
SlyChocolate
|
Valaki tudna tippet adni honnét lehetne kb. 3 méter ozmó csövet (a fehér, kemény falú cső) egyben beszerezni? Az infót előre is köszönöm...
|
2013. november 17., vasárnap 21:52 |
|
|
asera
Csatlakozott: 2012. április 28., szombat 16:25 Hozzászólások: 2075 Tartózkodási hely: Debrecen
|
tibicuk írta: SlyChocolate írta: ...és kevesebb immunitás... Pont ez jutott eszembe... Én is így gondolom,de hogy mellette szóljak,a klór semmilyen immunitást nem biztosít,viszont ahhoz elég egy aktívszenes cucc is.
|
2013. július 10., szerda 6:57 |
|
|