Szerző |
Üzenet |
amatörakvarista
|
Vadonat új
|
2015. április 6., hétfő 18:46 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
amatörakvarista írta: http://indafoto.hu/Naszali_Gusztav/image/22553207-90b26a5c/user Ez egy jó gép .. kellene egy plusz membrán és egy visszamosó csap a végére és megduplázod a víz hozamot is és a gép élettartamát is . Ha kell segítség szólj . mikori a gép ? Régi a főmembrán ?
2015. április 6., hétfő 18:42 |
|
|
amatörakvarista
|
|
2015. április 6., hétfő 18:39 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
amatörakvarista írta: http://indafoto.hu/Naszali_Gusztav/slideshow Meg kell nyitnod a képet, baloldalon ha a kurzort ráteszed a képre látsz minden sarokban egy jelet és a bal alsóval nyitod meg . Azután beágyazás és bemásolni az URL t.
2015. április 6., hétfő 18:34 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
A kép alatt beágyazás és az url t másold be .
2015. április 6., hétfő 18:22 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
amatörakvarista írta: Üdv Papó!
Köszönöm gyors válaszod,nálatok milyen keménységű lesz az 1/3 2/3-os elegy? Nálunk itt Érden (vízcsapból) változó keménység 18nk karbonátkeménység 12. Most az akváriumban a víz 6nk és a karbonát keménysége:6 Ph:6,5. Nekem is jó lesz szerinted az 1/3 2/3-os keverék? Mint már említettem kétszer cseréltem ozmós vizet, 200l-ből 60l-t cseréltem.A második vízcsere után megállt az algásodás , de egyúttal kétnap múlva megszűnt a délutáni intenzív bubizás is.Echinodorus vörös levelei zöldek lettek. (CO2: 1.5 bubi/sec) Hogyan tudok a legegyszerűbben fotót felrakni? Szerintem nálunk valamivel lágyabb a csap víz . Tehát ezek szerint a jó arány Nálad olyan 1/5 a csap víz arány a többi ozmó. Fénykép belinkeléséhez az indafotót használom . Ott a beágyazás szerinti link amit itt közzéteszek .
2015. április 6., hétfő 16:58 |
|
|
amatörakvarista
|
Üdv Papó!
Köszönöm gyors válaszod,nálatok milyen keménységű lesz az 1/3 2/3-os elegy? Nálunk itt Érden (vízcsapból) változó keménység 18nk karbonátkeménység 12. Most az akváriumban a víz 6nk és a karbonát keménysége:6 Ph:6,5. Nekem is jó lesz szerinted az 1/3 2/3-os keverék? Mint már említettem kétszer cseréltem ozmós vizet, 200l-ből 60l-t cseréltem.A második vízcsere után megállt az algásodás , de egyúttal kétnap múlva megszűnt a délutáni intenzív bubizás is.Echinodorus vörös levelei zöldek lettek. (CO2: 1.5 bubi/sec) Hogyan tudok a legegyszerűbben fotót felrakni?
|
2015. április 6., hétfő 16:18 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
lakly írta: papó írta: amatörakvarista írta: Üdv mindenkinek a fórumon Kéthete én is üzembe helyeztem egy ilyen cucgombocót, viszont nagyon tapasztalatlan vagyok a témában. Kétszer készítettem fincsi lágy vizet.Tapasztalatom a következő: 60liter ozmó + 200 litykó piszkos víz, kb. 1 óra/5l a hozam (víznyomás kb.4bar). A kétszeri heti vízcsere után szemmel láthatóan éheznek az algák. Végig olvastam a fórumot és meglepődve tapasztaltam pár új dolgot. Lehet csökkenteni a piszkos víz mennyiségét?(kell még egy szürő?) Hogyan tudom kimosni, vissza fele kell folyatni a vízet? Vissza kell sózni a tiszta vizet? Légyszíves ha valaki tud segítsen pár gondolattal. Előre is köszönöm válaszaitokat. Visszasózni nem kell , hiszen akkor minek szedtük ki a karbonátokat , ha vissza is pótolod. Ha két membránon jön át a víz akkor szinte 1:1 lesz az arány az ozmó és a terhelt víz között . Csak úgy tudod rendszeresen átmosni a rendszert ha teszel a végére egy spec csapot , de ha lefényképezed az ozmódat akkor többet tudok segíteni . Természetesen visszasózunk, hiszen a tápanyag nélküli vízben a növények nem húzzák sokáig. Papó csapvizet ad a lágy vízhez nála ezért ott úgy történik a visszasózás. A RO víz előállításának több oka is van az egyik, hogy sok helyen rettenetesen kemény a víz, a másik ok (amiért nem a csapvizet használjuk visszasózásra) egyéb olyan anyagokat is tartalmaz a csapvíz, ami megmagyarázhatatlan növénypusztulásokat eredményez (emberi fogyasztásra alkalmas ), ez terület függgő. Ha nem szeretnél ilyen problémával szembesülni, akkor a fórumon van egy nagyon jó írás a visszasózásra. Ja.. igen én 1/3 csapvíz és 2/3 ozmót használok . Lehet ezt is visszasózásnak elnevezni . A lényeg , hogy kellenek alapvető ásványi anyagok ami a csapvízben meg van , de van aki különböző erre a célra készült termékeket használ .
2015. április 6., hétfő 8:45 |
|
|
lakly
Csatlakozott: 2013. április 6., szombat 17:58 Hozzászólások: 165 Tartózkodási hely: Szekszárd
|
papó írta: amatörakvarista írta: Üdv mindenkinek a fórumon Kéthete én is üzembe helyeztem egy ilyen cucgombocót, viszont nagyon tapasztalatlan vagyok a témában. Kétszer készítettem fincsi lágy vizet.Tapasztalatom a következő: 60liter ozmó + 200 litykó piszkos víz, kb. 1 óra/5l a hozam (víznyomás kb.4bar). A kétszeri heti vízcsere után szemmel láthatóan éheznek az algák. Végig olvastam a fórumot és meglepődve tapasztaltam pár új dolgot. Lehet csökkenteni a piszkos víz mennyiségét?(kell még egy szürő?) Hogyan tudom kimosni, vissza fele kell folyatni a vízet? Vissza kell sózni a tiszta vizet? Légyszíves ha valaki tud segítsen pár gondolattal. Előre is köszönöm válaszaitokat. Visszasózni nem kell , hiszen akkor minek szedtük ki a karbonátokat , ha vissza is pótolod. Ha két membránon jön át a víz akkor szinte 1:1 lesz az arány az ozmó és a terhelt víz között . Csak úgy tudod rendszeresen átmosni a rendszert ha teszel a végére egy spec csapot , de ha lefényképezed az ozmódat akkor többet tudok segíteni . Természetesen visszasózunk, hiszen a tápanyag nélküli vízben a növények nem húzzák sokáig. Papó csapvizet ad a lágy vízhez nála ezért ott úgy történik a visszasózás. A RO víz előállításának több oka is van az egyik, hogy sok helyen rettenetesen kemény a víz, a másik ok (amiért nem a csapvizet használjuk visszasózásra) egyéb olyan anyagokat is tartalmaz a csapvíz, ami megmagyarázhatatlan növénypusztulásokat eredményez (emberi fogyasztásra alkalmas ), ez terület függgő. Ha nem szeretnél ilyen problémával szembesülni, akkor a fórumon van egy nagyon jó írás a visszasózásra.
|
2015. április 6., hétfő 8:04 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
amatörakvarista írta: Üdv mindenkinek a fórumon Kéthete én is üzembe helyeztem egy ilyen cucgombocót, viszont nagyon tapasztalatlan vagyok a témában. Kétszer készítettem fincsi lágy vizet.Tapasztalatom a következő: 60liter ozmó + 200 litykó piszkos víz, kb. 1 óra/5l a hozam (víznyomás kb.4bar). A kétszeri heti vízcsere után szemmel láthatóan éheznek az algák. Végig olvastam a fórumot és meglepődve tapasztaltam pár új dolgot. Lehet csökkenteni a piszkos víz mennyiségét?(kell még egy szürő?) Hogyan tudom kimosni, vissza fele kell folyatni a vízet? Vissza kell sózni a tiszta vizet? Légyszíves ha valaki tud segítsen pár gondolattal. Előre is köszönöm válaszaitokat. Visszasózni nem kell , hiszen akkor minek szedtük ki a karbonátokat , ha vissza is pótolod. Ha két membránon jön át a víz akkor szinte 1:1 lesz az arány az ozmó és a terhelt víz között . Csak úgy tudod rendszeresen átmosni a rendszert ha teszel a végére egy spec csapot , de ha lefényképezed az ozmódat akkor többet tudok segíteni .
2015. április 5., vasárnap 20:20 |
|
|